Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2017, week 4

Liegen

dagcolumn
3.0 met 5 stemmen 162
Wij mensen, onze hersenen en alle onderdanen waarmee die verbonden zijn, door middel van de elektrische bedrading van ons zenuwstelsel..
tussen haakjes u snapt intussen wel dat wanneer ik het woord 'ons' gebruik dat dat niet betekent dat we het huis waarin we wonen zelf hebben gebouwd, toch?
..zijn eigenlijk een soort flipperkast.
Dat drong tot me door omdat ik het in een flits voor me zag.…

Van der Treur gezeur

dagcolumn
4.0 met 4 stemmen 163
Ik doe, een dag voor het debat Van der Steur getreur-debat, het debat om het bonnetje 3.0 of de Teeven deal-the sequal, hoe u het maar noemen wilt, een voorspelling.
Van der Treur treedt af. Dat gebeurt na een lang debat dat vooral dient om de lijsttrekker van de VVD zo ver mogelijk buiten het debat te houden. Want het onderliggende punt is dat de VVD het eigenlijk niet zo serieus neemt – politiek. Een beetje sjoemelen moet kunnen, natuurlijk niet voor anderen, maar voor iedereen in het Old…

Oud en Nieuw

dagcolumn
3.0 met 4 stemmen 201
De gastvrouw heeft een mooi stel benen. Ze draagt een knalgeel jurkje van weinig stof. Misschien vindt hij toch nog iets van troost deze avond. Haar ordinaire schreeuw tegen haar kind scheurt zijn gedachte doormidden. Hij schudt haar hand terwijl ze haar wangen tot steen vormt. Links, rechts, links. Alsof ze gedwongen wordt. Hij geeft drie zoenen omdat hij een gentleman is, maar als het zo moet, staat hij nog liever alleen in de regen. Ondertussen legt ze het stel in de deuropening uit wat er…
René Turk24 januari 2017Lees meer…

Alles in het seksuele trekken..

dagcolumn
3.1 met 7 stemmen 147
In de eeuwen der eeuwen… besluit de Priester zijn gebed en hij zwaait met een kwast over de kist.
In de eeuwen der eeuwen! God mag weten waarom zulke gebeden steevast worden afgesloten met zinnen als deze. Er lijkt geen logica in te zitten. Laat staan dat iemand mij kan uitleggen wat je je daar bij zou moeten voorstellen.
Het is winderig op het kerkhof. De Graven liggen in lange rijen naast elkaar opgesteld. In rotten van zes, zou je cynisch kunnen opmerken.
De priester doopt zijn kwast…