Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2017, week 40

Waartoe Zijn Wij Op Aarde?

dagcolumn
3.1 met 8 stemmen 325
Wij zijn op Aarde om God te dienen en daardoor hier en in het hiernamaals gelukkig te zijn.
Wie is God? God is onze Vader die in de Hemel is.
Onze kater, Alex, ligt weer eens met zijn lijf zo onhandig over het toetsenbord dat ik steeds.. oh, gelukkig nu ligt ie ernaast, da’s beter.
Dat gebeurt me nu altijd. Als de huisdraak uit zijn fles komt en door het huis waart. Als ik iets belangrijks doe, zoals een nieuw muziekstuk componeren of een nieuw gedicht schrijven, of een essay dan komen hond…

Claimcultuur

dagcolumn
2.8 met 6 stemmen 199
Onze pianostemmer is behalve muzikant ook Amerikaan en in die hoedanigheid is hij zich voortdurend aan het schamen.
Hij vertelde bijvoorbeeld dat hij deze zomer in Florida was. Daar kreeg hij een snelle koortsaanval, zo snel dat hij flauw viel. Er zat niets anders op, hij werd in een ambulance geschoven en naar een ziekenhuis gebracht. Later bleek het allemaal mee te vallen en hij was bovendien goed verzekerd, dus er was niets aan de hand.
Maar hij schaamde zich wel voor de rekening die zijn…

De horrorscoop van een eeuwige hoogvlieger

dagcolumn
3.0 met 9 stemmen 132
Het blijft roerig in dat voetbalwereldje. Een wereldje dat zich erg serieus neemt terwijl we het uitsluitend hebben over tweeëntwintig mannetjes die een bal tussen twee palen moeten schieten.
Die voetbalclubjes hebben allemaal heuse directeuren en raden van commissarissen.
De club Ajax heeft zelfs een zogenaamd “technisch hart”.
Maar goed, over Ajax gesproken. Daar ligt voormalig stervoetballer en tegenwoordig, technisch hart, Dennis Bergkamp onder de loep.…

Medeleven betuigen

dagcolumn
3.0 met 2 stemmen 81
Ik heb me flink geërgerd vorige week.
Generaal Middendorp ging naar de ouders van de slachtoffers om hun medeleven te betuigen. Dat is blijkbaar aangekondigd, want TV Noord stond de komst van de generaal af te wachten. En daar kwam hij – niet op een paard, de generaal is Sinterklaas niet, maar in een colonne luxe auto’s. Eerst de auto’s van de mindere sterrendragers en daarna de auto’s van de generaal en de subgeneraal of hoe dat ook heet in het militaire jargon.
De twee metallic…