Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2018, week 1

Wortels trekken

dagcolumn
2.5 met 8 stemmen 330
Vandaag zit ik me af te vragen of wij mensen het fenomeen TAAL eigenlijk wel serieus nemen. Mijn antwoord is natuurlijk NEE.
Maar dat is een ongefundeerde aanname, die de lezer zich niet moet laten opdringen. Ik weet immers niet wat er in uw hoofd omgaat.
Gezien ervaringen uit het recente verleden, kan ik er op rekenen dat sommige lezers mijn columns met wantrouwen in het hoofd op een lange armlengte voor zich uit houden, en dan nog in staat zijn om er allerlei dingen bij te fantaseren.
Dat…

De rare snuiter van Brunssum

dagcolumn
3.0 met 4 stemmen 117
De gemeenteraad heeft het gehad met Jo Palmen. Dat schreef 1Limburg op 28 januari 2015 – drie jaar geleden over haar raadslid. Maar de gemeenteraad kan zoveel zeggen. In november 2017 werd diezelfde Jo Palmen door diezelfde raad voor de tweede maal in zijn leven gekozen tot wethouder van de gemeente Brunssum.
Dit was tegen de zin van burgemeester Winants in. Het was ook tegen de zin van de grootst mogelijke minderheid in de raad. Het was tegen de zin in van Theo Bovens, de gouverneur van…

Camiel, de Moeder Theresa van de IOC

dagcolumn
3.8 met 9 stemmen 190
Numerologie is een vorm van waarzeggerij die zich bezighoudt met enerzijds esoterische, symbolische aspecten van getallen en anderzijds met bredere interpretaties van getallensymboliek. Het wordt beoefend door mensen met roestvrijstalen sterrenbeelden en kettingen om hun nek. Tegenwoordig noemen wij het overigens Mindf*ck, maar dat geheel terzijde.
Ik las dat Camiel Eurlings, oud politicus, ex KLM baas en aangeslagen IOC lid als geboortegetal 9 heeft. En wat lees ik over de 9?:
“De 9 leert…