Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2019, week 16

Binnenskamers

dagcolumn
4.5 met 2 stemmen 732
In een kort tijdsbestek hoorde ik het de commentatoren met nadruk zeggen. Een: ‘er zijn meerdere pogingen geweest om woonadressenfraude binnenskamers op te lossen’.
Twee: ‘diverse malen werd gepoogd om de Otten-kwestie binnenskamers te houden’.
Drie: ‘er waren herhaaldelijk geheime initiatieven om de ongewenste relatie van de heer Van Nimwegen en mevrouw Bloos binnenskamers naar een oplossing te leiden, zoals overplaatsing naar een van de voormalige koloniale gebiedsdelen’.
Er…

Raak in paniek!

dagcolumn
3.3 met 3 stemmen 106
Op de BBC legde Greta Thunberg, geboren in 2003, in vloeiend Engels uit dat we in paniek moeten raken. Niet dat we allemaal moeten wegrennen, maar het is volgens deze puber tijd voor een beetje paniek.
Als je huis in de fik staat, moet je niet eerst je verzekeringspapieren opzoeken, maar moet je blussen. En zo is het ook met het klimaat. Als het klimaat naar de kloten gaat, moeten we ons niet afvragen wie de kosten moet dragen of waar de windmolens moeten staan. Ze zegt het net niet, maar bij…

Notre-Dame 2

dagcolumn
4.0 met 1 stemmen 430
In een reactie op de column “Notre-Dame” van vorige week woensdag schreef Bjarne Gosse:
“Er is veel kritiek vanuit de samenleving over de enorme hoeveelheid geld die volgens velen aan betere doelen besteed kan worden. Ik ben wel benieuwd wat de visie van Bas en jou daarop is nu er wat meer tijd voor reflectie is geweest.”
Ik kan niet voor Bas Heijne spreken, dus verwijs ik de belangstellende lezer naar zijn Twitteraccount. Ik spreek alleen voor mezelf.
In de dagen sinds de brand is er…

De Paas Haas

dagcolumn
3.0 met 7 stemmen 459
Hoe zit t met de Paas Haas?
Wat zou een land zijn zonder folklore?
Wat zou een geloof zijn zonder rituelen?
Wat zou deze Aarde zijn zonder de Maan?…