Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2019, week 23

Freekweek

dagcolumn
4.0 met 3 stemmen 114
En ik had me nog wel zo voorgenomen om geen afzeikstukjes meer te schrijven, maar eens wat positiever om me heen te kijken. Het leven is mooi, iedereen doet zijn stinkende best, en we moeten lief zijn voor de medemens.
Met een open blik en een ontvankelijk gemoed zat ik gisteravond dus voor de tv bij M. Margriet, bij wie de paniekstoornis van vorig seizoen heeft plaatsgemaakt voor een meer afgewogen en journalistieke benadering, die mensen zelfs af en toe laat uitpraten en bij wie alleen het…

11/9 = Flint en Loppersum

dagcolumn
4.3 met 3 stemmen 158
Micheal Moore staat bekend als een zeer linkse documentairemaker. De steeds oudere man loopt wat krom gebogen parlementsgebouwen en fabrieken binnen en stelt superscherpe vragen, en weet door handig te snijden de meest abjecte politici de meest abjecte uitspraken te laten doen.
Hij overschrijdt regelmatig een overtreffende trap, wat voor een man van zijn leeftijd best knap is, maar je gaat je wel afvragen of het werkelijk zo erg is als hij beweerd.
Neem nu Flint. Het is een industriestadje in…

Analyse

dagcolumn
3.8 met 4 stemmen 130
We zullen en moeten wereldkampioen worden. Dat lijkt een nationale obsessie.
Als er een WK was voor pupillen onder de 7 zat Pierre ook met een mic in het stadion tegen Tom te mompelen over strategie en opstelling.
Het trauma van ‘74 heeft ettelijke generaties overgeslagen en dwingt de NOS tot avondvullende exercities die het land moeten doen geloven dat het allemaal iets voorstelt dat vrouwenvoetbal.
Fris, jeugdig, enthousiast, explosief. Oh ja, de paardenstaartje dartelen over het veld. Maar…

Nederig

dagcolumn
3.0 met 6 stemmen 160
Op vrijdag sta ik, keurig op tijd, hond aan de lijn en aan de voet, te wachten op het oefenveldje van de hondenschool. Door het raam van de kantine zie ik mensen opstaan en jassen aantrekken. De les gaat zo beginnen. Dan komt een van de trainers naar me toe gelopen en zegt dat de les die dag niet doorgaat. Er is een wandeling gepland met de gehandicapten. Als ik zin heb, mag ik meelopen.
Een groepswandeling is het laatste waar ik nu op zit te wachten. Bodo, mijn jonge hond van veertien maanden,…

Proces Wilders: opnieuw vertroebeld.

dagcolumn
4.0 met 6 stemmen 467
De Telegraaf kopt zaterdag 8 juni met de befaamde chocolade-letters: VERVOLGD OP BEVEL.
Bij doorlezing van het verhaal van Saskia Belleman en Wouter de Winther lees ik dat advocaat Knoops – een advocaat met sterke banden met deze krant waarin hij columns schrijft – over een verklaring beschikt van een ambtenaar die liet vastleggen dat hij uit de mond van de toenmalige Minister van Justitie Opstelten zou hebben begrepen dat er forse druk zou zijn uitgeoefend om de PVV-leider te…

Vurige Tongen

dagcolumn
2.0 met 2 stemmen 577
Hoewel ik begrip heb voor de enorme eruditie van mijn lezers en voor de door mijn gebrek daaraan veroorzaakte ergernis wanneer ik hen zaken voorschotel die zij allang weten, waag ik het toch om mijn Pinksterproces met hen te delen en het gevaar te trotseren onder een lavalawine van door hun vurige tongen veroorzaakte commentaren te worden bedolven.
Ik ben namelijk, voor de aanwakkering van mijn eigen geestelijke vlam, bij een van mijn bijbelexemplaren te rade gegaan teneinde mijn rudimentaire…