Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2019, week 6

Niet van brood alleen

dagcolumn
2.8 met 4 stemmen 704
(tegen etenstijd)
Hij: Zal ik wat te eten klaarmaken? Heb je honger?
Zij: Ik hou niet van wat..
Hij: Hoe bedoel je?…
Ton Hettema16 februari 2019Lees meer…

De Luizenmoeder en de Bond

dagcolumn
3.0 met 2 stemmen 127
De televisieserie Luizenmoeder begint weer. De kijkcijfers waren weer hoger dan ooit, maar daar wil ik het niet over hebben.
Wel over een radioprogramma waar de Bond Tegen Vloeken in gesprek ging met fans van de Luizenmoeder. In de leader – een ander woord voor reclamefilmpje – werd gevloekt. De Bond vond natuurlijk dat het niet kon, want dat is hun werk en de fans vonden dat er geen enkel probleem was. Uiteindelijk heeft de discussie de kijkcijfers geen kwaad gedaan. De Bond kreeg…

Contrastmomenten, deel 3: een voorbeeld

dagcolumn
3.8 met 5 stemmen 172
Vorige week had ik u een voorbeeld beloofd. Een voorbeeld van hoe je bij een contrastmoment (= gebeurtenis die je met ongenoegen vervult) van koers kunt veranderen door een ander perspectief in te nemen. Als dat lukt, gaat het pakket onbehagen dat met het contrastmoment verbonden was, aan je voorbij.
(Voor de goede orde, ik ben nog steeds aan het grasduinen in het drassige weiland van deel 1. Ik heb de bekende verharde weg met borden en wegmarkering verlaten en begeef me in de weide van de…

Seks

dagcolumn
4.5 met 4 stemmen 220
Aan het eind van de supermarkt koos ik weer eens de verkeerde rij. Let wel, ik stond voor de goede, iets langer maar met een snelle doorloop. Tot mijn geoefend boodschappenoog constateerde dat de karretjes in de belendende rij iets minder gevuld waren en ook meer mandjes bevatte. Dat ging zeker een minuut of 5 schelen.
Ik had nog niet achteraan gesloten of er ontstond tumult. Een geweigerde pinpas en daarna de bonnenspuger die opnieuw gevuld moest hetgeen niet een twee drie..
Daar ging mijn…
Trawant11 februari 2019Lees meer…