Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2020, week 16

Ouwe Meuk Plakt

dagcolumn
3.8 met 9 stemmen 387
Ouderen blijven langer wonen in hun huizen, omdat er voor hun levensfase nauwelijks geschikte huizen zijn. De ochtendkrant meldt, dat de grijsaards daarom ‘langer blijven plakken’. Bij de Corona ramp worden senioren wellicht al minder snel geaccepteerd voor de noodzakelijke, maar akelige bedden op de IC. Want ja, heeft een vrij langdurige periode op de IC nog wel zin in relatie tot de ‘kwaliteit van leven’? Daarnaast stort het RIVM in een soort meedogenloze schijnprecisie lastig te…

Beslissen zonder kennis

dagcolumn
3.8 met 5 stemmen 128
Sommige mensen zitten in een beroep, waarin ze het niet goed kunnen doen. Of beter gezegd, een beroep waarin ze nooit zeker kunnen weten of ze het goede doen.
Het gaat om politici en rechters, generaals en ondernemers, artsen en ja, zelfs patiënten. Dat laatste is natuurlijk geen beroep, maar zij staan voor hetzelfde probleem als de andere mensen van dit lijstje. Zij moeten beslissingen nemen zonder ooit zeker te kunnen weten of ze het juiste besluit nemen.
Rutte, geen groot visionair maar dat…

Onrust door aantallen doden

dagcolumn
3.6 met 12 stemmen 135
De onrust in Nederland en wereldwijd wordt vergroot omdat dagelijks in de kranten en op TV vermeld en verteld wordt hoeveel mensen zijn geveld door het vermaledijde coronavirus.
Ik denk dat deze eenzijdige berichtgeving over doodsoorzaken de gemoedsstemming van met name obese en /of oudere mensen geen goed doet.
Feitelijke informatie kan ons de huidige nogal paniekerige situatie doen relativeren.
Ik stel voor dat in iedere krant een kolom komt met het aantal doden per dag in Nederland en in de…

CORONA CONDITIONERING DEEL ZEVEN

dagcolumn
2.3 met 6 stemmen 339
We hadden laatst een gezellig feestje in onze prachtige achtertuin.
Het was mooi weer en we hadden van die hoge tafeltjes her en der neergezet met van die gezellige kommetjes met van die lekkere pinda's, amandelen, cashew-, hazel-, wal-, en borrelnootjes en van die leuke schaaltjes met verschillende vleesjes d'r op en zelfs van die knapperige en gezonde groenteachtige steeltjes, bolletjes en roosjes in oranje, groen en lichtgeel, die je dan in vrolijke sausjes kon dippen; en dan waren er…