Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2020, week 18

De vluchtende waarheid

dagcolumn
3.3 met 3 stemmen 118
De waarheid kent drie bronnen. Oh ja? Hoe weet ik dat? Nou, dat heb ik gelezen in een boek. Toch niet de Bijbel? Nee, zeker niet, ik las het in een boek over de geschiedenis van irrationaliteit. Over irrationaliteit? Wat een raar woord. Inderdaad, en ik wilde weten wat de geschiedenis daarvan was. Maar het boek gaat tot nu toe over de waarheidsvinding.
En waar is die waarheid dan te vinden?
Nou, zegt dit boek, op drie plaatsen. In de eerste plaats in de intuïtie, het geloof, de fantasie, de…

Oud Is Dor Hout

dagcolumn
3.4 met 5 stemmen 272
Straks quarantaine voor zestig plus landgenoten. Plus provocerende discussies over kwetsbare ouderen. Want ja, deze zijn eigenlijk ‘dor hout’. Nog even en oud worden is helemaal niet leuk, meldt schrijfster Saskia Noort in een recente column. In de natuur wordt dor hout gekapt. Dus als het verwoestende virus deze oudjes doodt, dan is dat erg. Maar wel de natuur. Alles voor de toekomst. Dus oeverloze gepraat over ouderen die levenslang werkten en verzorgden? Niet nodig. De oudjes hebben…

Raamprostitutie: weg ermee.

dagcolumn
4.2 met 4 stemmen 154
Door de corona-crisis is tijdelijk een einde gekomen aan de raamprostitutie. Een grote inkomstenderving voor de meisjes en vrouwen uit binnen- en buitenland die eraan verdienen dat nogal wat mannen wat graag in hun of in hun bijzijn klaarkomen.
Tegenwoordig is werken als prostituee een erkend beroep dus ik neem aan dat de inkomstenderving voor een deel wordt opgevangen door maatregelen van de Regering, mits men staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
Financieel toch sneu voor de…