Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Wordt het genieten of niet te genieten.

Nou is het al moeilijk genoeg om op een kaal kopje koffie te moeten teren en ogen af leren, groter te willen zijn dan de mond. Klaar, terwijl U wacht op wat een wonder mag heten, met harder lopen dan in de benauwde kom is toegestaan...komen ze weer met Pasen aan. En de kip is weer het haasje, altijd al. Dan krijg ik het zeker op mijn heupen, want je kan je kont nog niet keren of er is chocola.

Maar dat is nog geen inspelen op de behoefte, we hoeven nog geen honger te hebben om na elke tien meter door onze hoeven te zakken. Neem nu die auto; dan draait het om ons lijf wat bij komt tanken. Op suiker, dat loopt natuurlijk voor geen meter. Oh en herinnert U zich deze nog: of U nog peultjes lust...U zegt ja, want cholesterol. Om bij hoog en laag vol te houden dat het echt beter is zo...

Neen, dan schakelen we nu over naar het antwoord met een pen in de aanslag en dan zit het gezonde verstand er dik in, lieve kipkluivende liplezer, dat mensen met ondergewicht meer risico lopen op vroegtijdig overlijden dan mensen met gezond gewicht. Goh. Bij nader onderzoek en wat bleek nou...elke bofkont met overgewicht is er één.

Alsof we kleuters zijn. Alsof wij beter af zijn met de gedachte alleen al...lijkt me sterk. Dat het tegen de pijn helpt om tijdens een operatie aan een fijn plekje te denken en alles is wel. Vermoedelijk ligt dé(place)plek to be glad vergeten op het puntje van den tong.

Terug naar de reclame. Van alles en nog wat niet door de beugel van die zuinige streep door kan, het zou verboden moeten zijn. Leuren met onderzoekjes, waarvan de uitkomst niet gauw zal verwonderen, maar laten we ons liever bedonderen, niet waar? Die ongezonde belangstelling voor het lichamelijke wel en oh wee of dat komt ervan, als Euroverknaller van het jaar: wij hebben geen boodschap aan het ultieme eetpatroon, het is de wetenschap die in beweging blijft.

Schrijver: Monique Methorst, 23 april 2014


Geplaatst in de categorie: voedsel

3.5 met 6 stemmen 203Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
aqua
Datum:
4 mei 2014
In mijn ogen ben en blijf jij de ultieme schrijfster. Knalhard en eerlijk..pfffff..haha.
Ik ben weer terug.Overigens mag je me feliciteren. Voor de tweede keer papa. Tot schrijfs kanjer

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)