Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Guus

Vanavond wordt er gevoetbald door 'Ons Nederlands Elftal'. Dat was tenminste de situatie vijf maanden geleden. De halve finale van het WK werd bereikt en in een wedstrijd om de derde en vierde plaats werd Brazilië overklast.

Het was een heerlijke zomer.

Maar nu de bladeren op de grond liggen en het licht in de huiskamer al weer om vijf uur aan moet, spelen we tegen onbenullige landjes. De overgang van een vol stadion in tropische sferen naar een vreselijk lelijk stadionnetje in IJsland is belachelijk.

Mensonterend voor de grote sportmannen van Ons Nederlands elftal.

Zeker nu Guus Hiddink daar aan het roer staat. De altijd nuchtere Achterhoeker heeft een mooie rij clubs achter zijn naam staan. Overal kan hij terugkomen met opgeheven hoofd. Nergens werd hij ontslagen, uniek!

Prins Willem-Alexander nodigde hem zelfs uit om mee te gaan op handelsmissie naar Zuid-Korea. Guus wordt daar nog steeds op handen gedragen en de Koning dacht met hem deuren te kunnen openen voor de Nederlandse economie. Guus zei natuurlijk geen 'nee' en speechte zelfs in het Aziatische land.

Helaas zit de Nederlandse cultuur zo in elkaar dat je het ene moment op handen wordt gedragen. Niet veel later spuugt het Nederlandse volk je dan uit. Ook de analisten, journalisten en andere zogenaamde voetbalkenners.

Treurig.

Het lijkt alsof Guus vanuit een vlaag van verstandsverbijstering heeft gezegd, dat hij er mee wil stoppen als er niet van Letland gewonnen wordt. Als je deze zin over tien jaar terugleest denk je dat je een leugen leest. 'Als we niet winnen van Letland'. Zelfs zonder coach zouden dit soort landen opgerold moeten worden.

Ik denk echter dat Guus het gewoon zat is om in Nederland te werken, nadat hij zo warm is ontvangen in Zuid-Korea.

We hebben niet veel markante persoonlijkheden in de sport. En als we ze hebben, weten wij ze als volk nimmer op waarde te schatten. We moeten eens vraagtekens zetten bij de schreeuwerige en onbesuisde sportpolitiek in ons land.

Ik hoop dat Guus wint.

Schrijver: Gustaf Kreuz, 16 november 2014


Geplaatst in de categorie: sport

3.0 met 5 stemmen 173Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
16 november 2014
Ik hoop van ganser harte dat Letland wint!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)