Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Neus

We moeten er iets aan doen.
Het kan zo niet langer.
Onze bronnen van informatie zijn 'totally and utterly' verdacht.
We worden tot en met gemanipuleerd.
Bij de NEUS genomen.
En we zijn de beduvelde slachtoffers van de stokende mediamachines, ronkende politici, volkomen integere maar door dezelfde media en boeken en bronnen om de tuin geleide aktiegroepen, lobbygroepen en de netwerken van sociale contacten waarin we ons thuisvoelen bij gelijkgestemden.

Niet leuk om te horen, natuurlijk.
Heel vervelend om te horen.
Godvergeten klote om te horen en onder ogen te zien.
Dwars tegen onze 'gevoelens, sympathieën en overtuigingen' ingaand.
Onze overtuigingen zijn het stevigste houvast wat we (denken te) hebben.
En die overtuigingen worden onderbouwd en in stand gehouden door de informatiebronnen die we vertrouwen. En die we met onze emoties verbinden en met onze goedbedoelde daden versterken.

Ik lees dagelijks de volgende 'mediabronnen' (allemaal online): The New York Times, Trouw, De Volkskrant, NOS nieuws, The Guardian, BBC News, CNN, Huffington Post (als ik eraan toe kom), en eventuele andere nieuwsvoorzieningen.

En dezelfde leugens, onwaarheden, verdraaiingen, geheimhoudingen, gecensureerde berichten, volksverlakkerijen,bedrog, afzetterijen, kuiperijen, oplichterijen, knoeierijen, en al die andere Fop-Eieren en verzinsels, worden klakkeloos (zonder even met de tong te klakken om te TSJEKKEN of het wel WAAR is) door die 'betrouwbare media' neergekalkt en gereproduceerd om de STEMMING, ONZE stemming (de richting waarin onze sympathie gaat) te MANIPULEREN.

Ja, ik geef toe: het is verdomd moeilijk en bijna onmogelijk in het licht en onder het gewicht van dit BOMBARDEMENT van stemmingmakerijen je Rationele en Onafhankelijk Onderzoekende Hersenhemisferen droog te houden, maar het MOET gewoon.

En natuurlijk, ook míjn sympathie gaat uit naar goedbedoelende en integere mensen, die vanuit hun HART en hun GEVOEL in de mistbanken van de wereld staan, als in de nu woedende zandstormen die (God of de Intelligentie van onze onvolprezen Majesteitelijke en Magnificente Aarde zijn geloofd en geprezen) het oorlogvoeren in het Midden Oosten onmogelijk maken, maar het KAN zo niet langer.

Natuurlijk heb ik ook alle gloeilampen in huis vervangen door LED verlichting.
Natuurlijk eten wij geen vlees.
Natuurlijk kopen wij ook bijna uitsluitend bij de Biologische winkel.
Natuurlijk zijn wij ook zuinig en spaarzaam met afval, energie, recycling etcetera.
Natuurlijk zijn wij voor verantwoordelijk omgaan met het milieu, de Aarde, de Dieren, de Mensen, de gevoelens van anderen en onszelf...
Natuurlijk verafschuwen we oorlog en geweld, politieke machinaties, ongebreidelde marktwerkingen, machtige en machtswellustige bezitters en banken, dictators, onverschilligen en hypocrieten.

Maar hoe zorg je ervoor dat je werkelijk objectief en zonder manipulatie op de hoogte bent van de FEITEN. Want zonder die feiten zijn we toch Blind? Zonder de juiste interpretatie ervan zijn we toch sektarische volgelingen van een LOBBY?

Dus heb ik nog weer eens een gedegen onderzoek gedaan naar de grootste lobbybeweging van dit moment.
Ja, hou je vast.
Val niet meteen over me heen.
Doe je eigen research.
Geloof me niet.

Als je sterke emotie of afkeer of teleurstelling of agressie of verdriet of wanhoop of onbegrip of onzekerheid voelt opkomen wanneer ik het sleutelwoord opschrijf, dan weet je dat je kunt kiezen uit drie mogelijke reacties of responsen: verwerpen, aanvaarden of onderzoeken.

En daarom is elke vorm van geloof zonder werkelijke, feitelijke onderbouwing, zo onwrikbaar, star, zelfrechtvaardigend of radicaal.

Terwijl ik het hier alleen nog maar over zoiets onschuldigs heb als het spook van de beweerde, door mensen veroorzaakte klimaatverandering. Onschuldiger KAN toch niet?
Het is óf een feit, óf niet.
Zo simpel is het toch?
Maar wie durft het hete, warme of koele hangijzer van deze zaak, die als voldongen feit door alle als betrouwbaar geziene media wordt gemultipliceerd (en daarmee in onze emotie wordt gestampt) zonder vrees (fear or favor) tegemoet te treden?

We zullen zien, dat is een ding dat zeker is....

En NEE, ik ben geen aanhanger van welke lobbygroep dan ook.
Ik ben pleitbezorger van het gezonde verstand en de individuele verantwoordelijkheid.

Schrijver: Ton Hettema, 9 september 2015


Geplaatst in de categorie: natuur

2.7 met 3 stemmen 117Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)