Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Advent(s)kalender

Vanmorgen een grote rode envelop in A4 formaat met groene strik in de brievenbus.

Verwachtingsvol liep ik naar binnen en schonk mezelf eerst nog een kop koffie in alvorens de envelop te openen. “Schat, we hebben een prijs gewonnen denk ik”, riep ik naar mijn vrouw die ik zelden schat noem maar met een prijs in het vooruitzicht verschuiven de emotionele grenzen enigszins. Mijn vrouw reageerde niet omdat ze die flauwe grappen van me al 40 jaar heeft moeten aanhoren en dan laat het inlevingsvermogen wel eens wat te wensen over.

Uit de envelop kwam een “Kanjer Adventkalender 2015” tevoorschijn. Op dat moment had ik al argwanend moeten worden omdat de s ontbrak in adventskalender. Ach een slordigheidje van de postcodeloterij dacht ik vergevingsgezind. Zes BN'er koppen grijnsden me toe en ik vroeg me af wie in godsnaam zo’n kalender binnen het gezichtsveld zou willen ophangen. Je gaat toch niet de laatste maand van het jaar de kans op het krijgen van een zware depressie opzettelijk verhogen.

Deze kalender kon wel eens 10.000 euro waard zijn, werd mij door die zes koppen toegeschreeuwd. Ik diende daartoe, tot de kerst, iedere dag een vakje open te maken en als ik vijf afbeeldingen van een cheque zou vinden dan kon ik mijn unieke Kanjercode activeren op postcodekanjer.nl. Vijf keer een cheque aantreffen is natuurlijk een kleine kans maar ja, je weet het nooit.
Vandaag is het 1 december dus peuterde ik hoopvol het eerste vakje open. Verdorie geen cheque maar wel een plaatje van een ingepakt cadeautje. De ander vakjes lonkten uitnodigend. Aangezien ik mijn christelijke veren al een aantal decennia geleden van me heb afgeschud, voelde ik mij niet geremd om, volkomen tegen de traditie in, de rest van de vakjes vandaag ook maar te openen. De afzichtelijke kalender kon dan, na bewezen diensten en met de koppen naar beneden, in de papiercontainer verdwijnen. Bij 22 december aangekomen had ik zowaar al vier cheques binnengesleept. En jawel hoor 23 december bracht de verlossende vijfde cheque.

Het was te mooi om waar te zijn en dat was het dus ook. Ik had in de haast vergeten stap 3 goed te lezen. Door mijn kanjercode te activeren krijg ik helemaal geen 10.000 euro maar koop ik in feite een extra lot en een zeer kleine kans op die 10.000 euro. Ik wil graag 10.000 euro weggeven aan degene die mij zo’n kalender kan sturen waarop er minder dan vijf cheques in de vakjes zitten. Die kans is gelijk aan nul denk ik.

Het begeleidende briefje van ene Quinty las ik nu pas. “Geachte Meneer Gaffelbaard, Alsjeblieft, voor u deze ouderwets gezellige adventkalender! Tel samen met ons af naar de kerst. Open elke dag een vakje en wie weet vindt u de 5 cheques. Ik wens u veel plezier en alvast heel fijne feestdagen!"

Die Quinty heeft als achternaam Trustfull. Ik had het zelf niet mooier kunnen verzinnen.

Schrijver: Gaffelbaard, 1 december 2015


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.9 met 8 stemmen 1.115Er zijn 17 reacties op deze inzending:

Naam:
Pleun Admiraal
Datum:
30 januari 2016
Het is volgens mij een eerste klas oplichters bende heel die postcode loterij.
Naam:
J.v.d.Reijden
Datum:
22 januari 2016
Het zijn gewoon hele vuile zaakjes,de BN'ers kijken je aan met een grijns, dat kunnen ze doen,want zij krijgen daar geld voor. Trap er niet in, het zijn geldkloppers.
Naam:
Datum:
16 januari 2016
100% mee eens gauw mee stoppen dus opzeggen opzeggen die ....... w veenstra
Naam:
RitaSint-Veenvliet
Datum:
5 januari 2016
5x een cheque,codenummer4246194600,speel al van het begin mee,heb geen zin om nog een extra lot te kopen
Naam:
Gaffelbaard
Datum:
4 januari 2016
De Postcodeloterij hanteert een opportunistische en agressieve reclamemethode. Het is gewoon een simpele kosten-baten analyse en of de consument daarbij op het verkeerde been wordt gezet is voor hen niet interessant. Sterker nog: ze zoeken juist de grens op waarbij ze juridisch gezien nog net aan de goede kant van de streep blijven maar waarbij de moraal ver te zoeken is. Met een actie als deze gaan ze er vanuit dat er voldoende naïeve mensen zijn die zich door vage lokkertjes laten verleiden en daardoor (vaak onbedoeld) een extra lot aanschaffen waardoor de door hen gemaakte reclamekosten ruimschoots terug verdiend worden. Het is mijn inziens het verstandigst om reclame of aanbiedingen van de Postcodeloterij direct naar de prullenbak te verwijzen.
Naam:
C.A.B.Jeursen
Datum:
3 januari 2016
Wel 5 cheques in de advent kalender en de gouden envelop alles geactiveerd , niets gehoord . Mogen we een antwoord van U gr.
Naam:
S. Martens
Datum:
2 januari 2016
Inderdaad is het schandalig dat dergelijke mensen de boel belazeren. Het is nooit duidelijk leesbaar of je nu wel of niet een nieuw lot moet kopen. Misschien moet er meer openbaarheid hierover komen zodat anderen tijdig weten wat voor schurkenstreek hen weer wordt geleverd.
Naam:
r.decocq
Datum:
2 januari 2016
heb adventkalender2015 met 5 cheque kanjer code.
5293065700 kan niet activeren hoe nu
Naam:
jan
Datum:
31 december 2015
Natuurlijk heeft iedereen die 5 cheques op die achterlijke adventskalender staan. Wat ze al niet verzinnen om te proberen!!! je een extra lot te laten kopen.Idd. verspilling van al die reclames en post wat beter ten goede kan komen aan goede doelen.
Naam:
Rian
Datum:
31 december 2015
Ik heb ook hetzelfde verhaal, ik kan het niet vinden hoe en waar ik mijn code kan invullen. WAARDELOOS
Naam:
PalsmaDe Wal
Datum:
28 december 2015
Zelfde verhaal, schandalig, niet eens iets te vinden waar je je code in moet vullen
Naam:
tiny
Datum:
27 december 2015
waarom wordt iedereen toch bedrogen bij jullie ik heb ook 5x cheques wat moet ik ermee ik denk dat iedereeen beter de postcode kan opzeggen dan kunnen die 6 dikkoppen ook hun zak niet meer vullen.
Naam:
Henk Hennink
Datum:
27 december 2015
Hoe kan het dat men steeds weer word bedrogen
met valse voorstellingen onder zo genaamde
goede doelen of zijn dit de beloningen voor de BN ers?
Naam:
J.A. Schrier
Datum:
23 december 2015
Email:
joaschrierzeelandnet.nl
Heb op de Adventkalender 2015 n.l. 5 x een cheque.
Hoe of wat nu/ verder ?
Naam:
Gea van der Leeden
Datum:
22 december 2015
Vandaag de 22ste ook 5 x een cheque met code; 4168038000..Deze wilde ik activeren, maar dat lukt niet op postcodekanjer.nl
Als ik nu de bovenstaande reacties lees,dan neem ik mij nu bij deze voor: Veel post-kanjerenveloppen van de postcodeloterij las ik al niet meer en nu gaat alles van hen direct de papierbak in. Ik ben dit zó zat...
Naam:
George coraij
Datum:
15 december 2015
5 x een cheque kanjer adventkalender 2015. Kanjer code. 4233538000.
Naam:
An Terlouw
Datum:
1 december 2015
Nou jaaaaa, Gaffelbaard, ook IK kon niet wachten en had net als jij ( en miljoenen anderen) 5 cheques natuurlijk. We worden wel zo belazerd dat het niet lollig meer is en ik ga dan ook een oproep plaatsen, dat iedereen die waardeloze postcode loterij gewoon op moet zeggen want weet je: wat kost die grap met die enveloppen wel niet, wat kost de reclame wel niet? Nou en DAT geld komt dus nooit bij de goeie doelen. Ik bedoel maar.
Heel graag gelezen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)