Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2010, week 12

Je veux de l'amour - liefdesverhaal

dagcolumn
3.0 met 7 stemmen 429
Het is nu of nooit, m’n ogen tranen en ik schiet vol. Er zit veel in mij. Ik moet het kwijt. Welkom in m’n hoofd. Misschien dat ik niet slim ben maar ik ben ook niet dom. Men is verbaasd en men lacht mij uit.
Ik ben alleen voor deze wereld veel te traag. Laat me razen, loop naar de maan. Woede waar je door moet gaan. De hersencellen gaan kapot. Waar ik niet tegen kan. Werd ik weer op een dweil hevig verliefd? Nam ik haar plotseling gloeiend anaal? Foei foei foei en we hebben weer…

Stakende schoonmakers

dagcolumn
4.6 met 7 stemmen 563
Maandenlang al voeren de schoonmakers actie. Voor meer maandloon dan de schamele 1200 euro die ze krijgen. Bij een voltijdbaan op een 0-urencontract wel te verstaan. Dat betekent dat je niet verzekerd bent van werk. En dat je als je eisen stelt of kritiek uit, kunt vertrekken. Want, zo zegt de werkgever, voor jou tien anderen.
Ook voeren de schoonmakers actie omdat ze meer respect willen. Van hun bazen, van het personeel in de bedrijven waarin ze werken, van de maatschappij.
Als de straten een…

Een zon in de hel

dagcolumn
1.5 met 6 stemmen 279
Vandaag heb ik ‘de prins’ van Machiavelli gelezen. Het is een van de eerste boeken die door de katholieke kerk werd veroordeeld. Het wordt tot op de dag van vandaag beschouwd als een immoreel boek. Een boek waarin alles staat in het teken van veroveren en behouden van macht. Het gaat over lijken. De prins moet er niet voor terugdeinzen zijn bondgenoten te verraden en niet aarzelen zijn beste en trouwste medewerkers te doden als dat nodig is voor het behoud van de macht.
Dus ik dacht: dit…

ijdelheid, zonde van de tijd

dagcolumn
2.0 met 1 stemmen 318
Dit is niet bedoeld als stelling. Ik wil het er wel even met u over hebben.
Ik kwam erop door de horrorverhalen over die nalatige ‘arts’ in Den Haag.
Die arts die er speciaal is voor ijdele mensen. Dit zijn meestal vrouwen.
Een dergelijk verhaal in de media schrikt enorm af. Beter gezegd schrikt mij enorm af.…
Mohair25 maart 2010Lees meer…

Gevoelens hebben kleur.

dagcolumn
3.9 met 7 stemmen 324
Sinds kort kan ik naar mezelf kijken. Het is heel eenvoudig. Ik richt mijn ogen naar binnen en zie in mijzelf. Ik volg de adem door mijn luchtpijp naar mijn longen. Mijn longen zetten uit, en zinken in. Ik focus op mijn buik en ervaar een ruimte grenzeloos groot en donker. Als ik beter kijk beweegt er zich van alles binnen in. Ik visualiseer mijn hart, zie het kloppen. Ik voel de opgewondenheid, de drang van dit orgaan om zich te demonstreren – en onwillekeurig moet ik er om lachen.
Het is…

Arrogantie en geweld

dagcolumn
3.4 met 5 stemmen 260
Op een paar meter afstand van het zebrapad zie ik een man lopen, vlakbij de stoeprand en de straat. Binnen een seconde bedenk ik dat hij misschien gaat oversteken, al is dat niet aan hem te zien. En in diezelfde seconde overweeg ik of ik harder zal fietsen, zodat ik er nog net voorbij kan. Ik besluit hard te remmen en stop net voor de zebra. De man steekt gewoon over. Hij is druk bezig met zijn mobieltje en kijkt niet op, om of opzij. Een auto naast mij remt af, maar ook dat interesseert de man…

Wapenfeiten

dagcolumn
4.8 met 99 stemmen 1.544
Als je tegenwoordig niet echt in Brussel moet zijn, blijf je er maar beter weg. De kans dat je er door een gerichte of verdwaalde kogel het leven bij inschiet is groter dan ooit. Dan sta je voor het rode licht te wachten op groen en ineens wordt alles zwart voor je ogen. Een kogel dwars door je hoofd, met de Roemeense groeten van een voortvluchtige overvaller omdat je je auto niet wou afgeven. En daarna nog één, om maar te zeggen hoe erg hij het vond dat je niet wou uitstappen. Moeder van…