Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2015, week 11

H.H. ter Balkt ontslapen

dagcolumn
5.0 met 1 stemmen 191
Eerst een sonnet opdragen aan
de oorspronkelijke, organische, nuchtere en
geest verrijkende dichter H.H. ter Balkt
die vorige week is ontslapen:…

Verduistering

dagcolumn
4.0 met 2 stemmen 150
Vandaag is de dag van de gedeeltelijke zonsverduistering. De maan schuift tussen de aarde en de zon en dat doet de maan niet zo vaak. Dat de zonnepanelen ineens minder energie opleveren is niet zo erg, maar niemand weet wat er gebeurt als ze massaal weer aan gaan.

Deze week is de week van de geldsverduistering. Niet alleen bij ING maar ook bij ABNAMRO verdwijnt er weer ouderwets geld (dat van u en mij is) in de ruime zakken van gekrijtstreepte bestuurders. Ze kunnen gewoon hun gang gaan…

De kanonnen van Donetsk en mijn badkamertegels

dagcolumn
4.0 met 2 stemmen 140
In NRC stond een artikel uit een van de weinige Russische tijdschriften die kritische artikelen durft te schrijven. Het was een interview met een Russische soldaat. Hij had zeer duidelijk Mongoolse kenmerken en kwam uit een gebied ten oosten van het Bajkalmeer. Hij was een van de vrijwilligers die had gevochten in de Oekraïne.
Hij vocht om te voorkomen, zo bleek uit het interview, dat de VN kernraketten in Oekraïne zou plaatsen.
Ooit zong Marlene Dietrich ‘wann wird man je verstehen’. Het…

Bonnetje

dagcolumn
4.0 met 2 stemmen 273
Bewaart u de bonnetjes na het winkelen altijd? Persoonlijk neem ik ze wel bijna altijd mee. Maar in de meeste gevallen vind ik ze later weer terug in een jaszak, een tas of zelfs in de auto. Natuurlijk, bij grote aankopen zoals een televisie, is de bon garantiebewijs. Die gaan in de administratie.
Viel het u ook op, dat het bij Minister Ivo Opstelten en zijn collega Fred Teeven, met name over een bonnetje ging en niet over 'de bon'? Dat klinkt toch redelijk onschuldig. Zelf was ik wel benieuwd…