Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2015, week 21

WERK+GELD=MACHT

dagcolumn
3.6 met 5 stemmen 421
Ik dacht dat ik het in de gaten had, deze week. Hoe het precies zit met geld.
En met werk. Geld en werk. Werk en geld. Ik denk dat het zo zit.
Ik weet het niet zeker. En ik weet ook niet of ik het goed heb onthouden,
maar het was een spliterwt van een seconde, waarin ik alle verbindingen en het hele plaatje tegelijk onder ogen kreeg. In één oogknipper.…

Dwangmatig grappig

dagcolumn
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 1.231
Toen mijn vriendin zwanger was en wij gingen luisteren naar het hartje van onze eerste, wist ik meteen dat de echoscopiste geen gevoel voor humor had toen ik zei: het lijkt de A2 wel.
Ik zeg dat soort dingen automatisch als ik gespannen ben of als ik vind dat de situatie serieuzer wordt opgevat dan eigenlijk nodig is. In dit geval was ik best wel bezorgd of we geen baby zouden baren met een afwijking. Tenslotte ben ik er zelf ook zo een.
Toen er even geen beeld op het tv-scherm verscheen zei…

De Haan

dagcolumn
3.8 met 4 stemmen 722
“De (leden van volk A) zijn geen moordenaars, geen plunderaars, geen brandstichters. Zij willen niets anders dan vreedzaam land veroveren. Maar de (leden van volk B) willen niet vreedzaam veroverd wezen.”
Ziehier in het kort het begin van vele oorlogen, moorden, plunderingen en brandstichtingen. De zin gaat over de situatie in het Midden Oosten en is geschreven door de Nederlandse journalist (en marxist, christen, zionist, homoseksueel en orthodoxe jood) Jacob Israël de Haan, ergens tussen…

Berlijn

dagcolumn
4.0 met 4 stemmen 155
Op het perron van station Emmerich kijk ik mijn ogen uit. Overal staan groepen jongeren. Uitgedost alsof het carnaval is. Hoeden, brillen en pruiken. Hun kleding fel. Verrassende combinaties. Een jonge vrouw met Heidistaartjes draagt twee flessen wijn als waren het skistokken. Een tiener zeult met twee kratten bier.
In de coupé is het een lawaai vanjewelste. Vier jongens proosten op een mooi weekend met kleintjes Schnaps uit een grote doos. Bij ieder station eentje? Regelmatig rollen er lege…

Grote zwarte auto’s

dagcolumn
4.0 met 2 stemmen 486
De ramen in het restaurant bieden een mooi uitzicht op de drukke straat en de winkels aan de overkant. Raamplaatsen zijn hier geliefd, maar vandaag lukt het om een plekje te vinden. Hier kun je heerlijk vanuit je comfortabele stoel naar passanten loeren en erover kwebbelen. Dat zijn er nogal wat. De winkels zijn dicht, maar de ijssalon trekt een hoop klanten. Leuk om te zien hoe mensen genieten van hun aankoop.
Veel mensen komen met de auto. Hup, even parkeren, ijsje mee en rijdend met één…

Supermarkt

dagcolumn
2.7 met 3 stemmen 155
De dagelijkse beslommeringen worden vaak aangevuld met een bezoekje aan de supermarkt. Vrijwel niemand doet meer boodschappen voor een week. Gewoon elke dag even naar binnen wippen voor wat eten en andere benodigdheden. Dat is de trend van deze tijd. Hoe we daar met zijn allen ingetuind zijn, is me een raadsel. Maar de supermarkten kijken handenwrijvend toe.
Gisteren deed ik tussen het zaterdagse publiek mijn boodschappen voor het weekend. Dat wil zeggen, dat probeerde ik. Want negen van de…