Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Lees de laatste column over de actualiteit

Laatst geselecteerde dagcolumn:

Pil

dagcolumn
5,0 met 1 stemmen 16
Toegegeven, ik heb ook weleens een revolutionair idee waarmee ik geheid binnen ga lopen. Meestal net na het ontwaken. Een slimme toepassing voor een of ander, of een huishoudelijke noviteit waar de wereld versteld van zal staan. Voorbeeld?
Een opwindertje voor dat irritante lipje op de hoek van die vreselijke vleeswarenverpakkingen. Zodat je die kunt openen zonder genoodzaakt te zijn met een aardappelschilmesje de hele ‘tray’ aan gort te rammen. (zoiets als de sleuteltjes op een blikje…

Vertrouwen herwinnen

dagcolumn
4,0 met 4 stemmen 59
Polarisatie is een naar ding. Polarisatie betekent dat er partijen ontstaan die zo boos op elkaar zijn, dat beide partijen niet meer naar elkaars argumenten luisteren, maar achter elk argument zelf een argument zoeken waarom de tegenstander slechte bedoelingen heeft. Dat gaat elke partij dan ook doen. Mensen die daarin willen bemiddelen worden automatisch door hun eigen kamp als verrader gezien, terwijl het andere kamp hen ziet als spionnen of gezanten die met dubbele tong spreken.
In de…

Allemaal leugenaars

dagcolumn
3,7 met 3 stemmen 50
Wat een smerige leugenaars zijn die Ollongren en Jorritsma toch. Gewoon zeggen dat ze zich niets kunnen herinneren over “De Omtzigt Gate”. Nee hoor Mark heeft het er niet met ons over gehad. Dan liegt Mark niet alleen maar deze dames dus ook keihard. Maar de uitverkoren prooi is natuurlijk niet Ollongren of Jorritsma maar Rutte. Die twee dames zijn niet interessant voor het debat. Daar valt weinig eer aan te behalen. Dus alle ballen op Mark. Kruisig hem!
Tja wie moet je eigenlijk geloven.…

DE LEIDENDE EN LIJDENDE LIJDERS

dagcolumn
4,0 met 1 stemmen 51
Je hoort het wel eens – het is een emotionele en begrijpelijke reactie, maar niet realistisch. Als je het hoort, beste lezer, kun je ervan op aan dat je te maken hebt met een machthebber die spreekt over een onderdaan of in ieder geval iemand die geen macht heeft.
Je ziet het overal. Zo zie je het bij de herindeling van Haren, waar professoren, doctoren en juristen ervan worden beschuldigd dat ze een onrealistische wens hebben. In dit geval gaat het om het voortbestaan van hun gemeente.
Maar…

Mark en het Ollengren Mysterie

dagcolumn
4,3 met 9 stemmen 89
De formatie is geploft.
Het grote draaien is begonnen, de emmer snot is door de bode met witte handschoenen de Statenkamer binnengebracht en alle palingen verzamelen zich voor een verse duik.
De nieuwe verkenners hebben bij akela Arib met de hand aan de pet hun Gelofte afgelegd en wachten op het Kamerdebat waar de waarheid en niets dan de waarheid boven tafel moet komen.
Wie heeft toch dat ene zinnetje; Pieter Omtzigt, functie elders… in de notities gefrummeld?…

De val van Rutte IV

dagcolumn
2,9 met 8 stemmen 99
Het vierde kabinet van Rutte, voorspel ik, gaat er geen vier jaar zitten. Dat kan helemaal niet. Het moet namelijk aftreden vanwege de toeslagenaffaire en als Rutte zich daaruit weet te wurmen door te zeggen dat hij er als Rutte III al over is gevallen, dan valt hij wel over de aardgasbevingenschadeafhandelingaffaire. Want daar moet nog een kabinet over vallen.
Het is ook heel goed dat Rutte IV kort zit. Dat kabinet is namelijk het slechts denkbare kabinet voor de problemen die met de snelheid…

Als ‘Niet-Thuiswerkers’ Gaan Staken

dagcolumn
3,8 met 10 stemmen 212
Maak beleid tegen de scherpere tweedeling in de maatschappij van bofkontjes versus pechvogels die de gepredikte zelfredzaamheid van Rutte helaas niet aankunnen. Dat hoopten kiezers die de last van hoofd boven (duur) water houden elke dag aan den lijve ervaren. Maar Nederland koos anders. Daarom fantaseer ik tijdens deze pandemie over staken door alle mensen die niet thuis kunnen werken. Zoals: vuilnismannen, schoonmakers, verpleegkundigen, politie, vrachtwagen chauffeurs, vakkenvullers,…

Qatar

dagcolumn
3,7 met 3 stemmen 69
Er gingen tot nu toe 6.500 mensen dood omdat ze gingen werken aan de voorbereidingen van een voetbaltoernooi in Qatar. De wereldkampioenschappen voetbal. Ze gingen vooral dood door bizar slechte werkomstandigheden. Of dit een historisch record is – ik weet niet hoeveel mensen aan de piramiden overleden – geen idee, maar het is een absurd hoog aantal.
Geen wonder dat er mensen zijn die vinden dat we het toernooi moeten boycotten. Nu denk ik dat we geen keuze hebben, want zonder Ronald Koeman…

Dood en verderf in ons verkeer

dagcolumn
4,9 met 8 stemmen 224
Mogelijk 30.000 gewonden in het verkeer in 2030 en tussen de 470 en 580 doden per jaar, zo meldde Veilig Verkeer Nederland recent in enkele prognoses. Modern verkeer wordt steeds gevaarlijker. Geen politieke partij heeft het erover in de verkiezingsdebatten op radio, televisie en in geschreven media. Onze foute en gevaarlijke neigingen in het verkeer blijven zo onbesproken. Terwijl wij iedere dag de hitte en ingewikkeldheid van het moderne verkeer aan den lijve ondervinden. Op verjaardagen…

Waarom kies jij?

dagcolumn
3,5 met 4 stemmen 81
Vandaag heb ik waaromkiesjij.nl eens geprobeerd. Dat leverde een kort gesprek en een leuk gesprek op.
De bedoeling is dat je anoniem of onder een al dan niet verzonnen naam binnenkomt en een politieke partij kiest. Vervolgens word je gekoppeld aan iemand en krijg je een stelling uit de stemwijzer. Daarover kun je dan in debat.
Eerst trof ik “Naam” die voor de Partij voor de Dieren koos. Dat gesprek wilde niet vlotten en we waren dan ook snel klaar. Ik dacht nog, van ja, zo stelt het weinig…
Meer laden...