Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Gaat Peter R. te ver?

Als ik de roddelbladen geloof, is Peter R. op liefdesgebied te ver gegaan.
Ik volg hem liever op forensisch gebied. Is hij met zijn laatste uitzending ook te ver gegaan met de ontmaskering van de oud-kapper Reinier Smit, die volgens Peter in Hoogezand zijn vrouw Gonda in 1996 heeft vermoord?

Hij liet Smit in een listig opgezette val lopen in een poging Smit te ontmaskeren als een pathologische misdadiger, die er 10 jaar na dato niet voor terugdeinst mee te denken over het laten verdwijnen van een andermans vrouw.
De Vries had in eerdere programma’s al aangetoond dat Smit destijds rammelende alibi’s had geconstrueerd, torenhoge speelschulden had, de bewuste dag ruzie met zijn vrouw had gemaakt over zijn speelgedrag etc.

In het laatste programma zag je Smit en passant met een vette knipoog toegeven dat hij de uitlokker van zijn val kende van een verzoek destijds van hemzelf om hulp bij het uit de wegruimen van zijn eigen vrouw, moeder van hun twee kinderen.

Tot een rechtzitting is het in het verleden nooit gekomen mede dankzij de deskundige juridische hulp die Smit kreeg van het zo succesvolle Groninger advocatenkantoor De Haan.
Des te merkwaardiger de reactie van zijn advocaat die nu geen actie ondernam ‘omdat daardoor de uitzending anders nog meer publiciteit zou krijgen’.
Ik maak uit deze lauwe reactie op dat er door De Vries geen juridische grens is overschreden, want anders zou De Haan ogenblikkelijk gekraaid hebben.

Geen juridische grens dus, maar wel een ethische.
Hoewel het een landsbelang is dat moordenaars berecht en bestraft worden, mag het geen zaak worden van particulieren om uit te maken wie waaraan schuldig is.
In het dagelijkse verkeer moet je er vanuit kunnen gaan dat er door medeburgers geen val voor je wordt opgezet.
Peter zelf zou het ook niet waarderen als hij tijdens zijn roddel-escapades ongemaskerd zou blijken te zijn opgenomen en uitgezonden, ook al zou het belang groot zijn van honderdduizenden echtgenotes die menen als enige bemind te worden door hun echtgenoot.

Terecht hebben wij onderzoek, vervolging en berechting uitbesteed aan Politie en Justitie en Rechterlijke Macht.
Kritiek, suggesties: prima maar zelf rechercheren en openbaar maken vormt een bedreiging van het rechtssysteem en zet de deuren wagenwijd open voor willekeur.

Ik pleit voor een juridisch verbod om dit soort activiteiten te ondernemen, hoezeer ik ook uitkijk naar een berechting van deze vermoedelijke moordenaar.
Maar het primaat moet bij de staat blijven liggen: dat is van een hogere orde.

Schrijver: Dagschrijver, 8 april 2007


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.3 met 13 stemmen 675Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Gepke de Leef
Datum:
19 oktober 2011
19 oktober 2011. Ik leef nog na alle martelingen door politie OM Kennemerland.
Dakloos, uitgeschreven naar het buitenland, nergens geen recht meer op.
Alle spullen waarmee ik als dakloze op straat moet overleven worden steeds door de politie in beslag genomen.
Ook geld, nalatenschap, sieraden, leesbril, kleding en rij- en kentekenbewijs zijn zonder reden ingenomen inclusief auto waar ik met hard werken 42.000 voor had betaald.

Nederland is sinds 1940 een politiestaat!
Zie Eichmann-dossier: Hitler, Mengele, koningshuis, fam. Donner

www.gepkedeleef.nl
Naam:
gepke de lee
Datum:
30 november 2007
Email:
gepdog.nl
www.stoppolitiegeweld.nl klacht 2003 maar voor straf 68 dagen isoleercel en bijna dood op straat gegooid met de laatste waarschuwing van o.v.j. Hartjes en Langedoen, bekend van IRT-affaire.
Als ik de site www.stoppolitiegeweld niet uit de lucht haal, ben ik dood vóór eind decenber 2007:
daar zal zal OM Haarlem voor zorgen!
Naam:
Outsider
Datum:
8 april 2007
Ik vind deze actie van Peter R. de Vries ook twijfelachtig, maar hij pakt hier tenminste nog een vermoedelijke moordenaar aan. Hoe hij indertijd prinses Mabel door het slijk heeft gehaald met roddelpraatjes van een onbetrouwbare crimineel uit Chili, die beweerde dat Mabel een relatie zou hebben gehad met onderwereldfiguur Klaas Bruinsma, vind ik veel kwalijker. Prins Friso en Mabel en de hele koninklijke familie hebben daar ontiegelijk veel last van gehad.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)