Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Januarigebak

Januari is een sprankelloze kille maand. Tegelijk is het de maand van het nieuwe begin: een schone koele lei. Ik merk dat op miezerige grijze dagen mijn gemoedstoestand meer affiniteit vertoont met sombere kilte dan met de opwinding van een nieuw begin.

En toen vond ik afgelopen maandag het kwartaalblad “Apneu magazine” in de brievenbus, met het thema: slaapproblemen. Normaal gesproken zou dat onderwerp mijn versteende stemming niet los kunnen wrikken. Maar dit was verrassend genoeg nog het decembernummer en het stond vol met foto’s en verwijzingen naar de feestdagen. Ha, eventjes iets om bij op te warmen! Tot grote vreugde vond ik in het midden een foto van kerstbrood met spijs met daarbij een recept op basis van amandelmeel in plaats van bloem. Ik sprong uit de eerste versnelling meteen naar de vierde. Dit was iets nieuws en ik moest het uitproberen.

Alles aan de kant, hier komt het januari-wonderbaksel. Ik kan je verzekeren, ‘t is smullen. Met geprakte banaan voor het zoet en een mengsel van stukjes hazelnoten en gedroogde vruchten voor de bijt. Het evenaart de traditionele kerststol. En gecombineerd met een glaasje wijn of een neutje doet het wonderen voor de winterblues. Voor het snurken is die combi dan wel weer iets minder, maar ach.

Schrijver: Hanneke van Almelo, 9 januari 2019


Geplaatst in de categorie: voedsel

2.5 met 2 stemmen 314Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)