start toeval vragen forum links zoek contact gastenboek inhoud

Archief:

Categorieën:

actualiteit (511)
adel (4)
afscheid (27)
algemeen (72)
bedankt (21)
biologie (12)
dieren (53)
discriminatie (25)
drank (12)
economie (40)
eenzaamheid (16)
emoties (34)
erotiek (4)
ex-liefde (2)
familie (29)
feest (21)
film (20)
filosofie (51)
fotografie (9)
geboorte (6)
geld (40)
geschiedenis (18)
geweld (23)
haiku (1)
heelal (8)
hobby (6)
humor (38)
huwelijk (9)
idool (11)
individu (26)
internet (18)
jaargetijden (26)
kerstmis (14)
kinderen (30)
koningshuis (32)
kunst (28)
landschap (7)
lichaam (35)
liefde (28)
lightverse (1)
literatuur (47)
maatschappij (309)
mannen (12)
milieu (34)
misdaad (29)
moederdag (1)
moraal (46)
muziek (63)
natuur (33)
oorlog (51)
ouderen (5)
ouders (15)
overig (33)
overlijden (37)
partner (5)
pesten (11)
planten (6)
poesiealbum (3)
politiek (269)
psychologie (33)
rampen (22)
reizen (57)
religie (33)
schilderkunst (6)
school (29)
sinterklaas (12)
sms (5)
songtekst (2)
spijt (11)
sport (104)
sterkte (12)
taal (54)
tijd (34)
toneel (10)
vaderdag (3)
vakantie (52)
valentijn (3)
verdriet (9)
verhuizen (6)
verjaardag (9)
verkeer (39)
voedsel (24)
vriendschap (12)
vrijheid (27)
vrouwen (34)
welzijn (49)
wereld (34)
werk (44)
wetenschap (27)
woede (22)
woonoord (19)
ziekte (35)

tabblad: dagcolumn

< vorige | alles | volgende >

dagcolumn (nr. 3123):

In de Circustent

Het leven van de moderne mens is te vergelijken met dat van de bezoeker van een ouderwetse circusvoorstelling. Met z’n allen zitten we als toeschouwers in het donker te genieten van de grootste show op aarde, met in de ene hand ons kartonnen bekertjes met roze of groene priklimonade en in de andere een zak warme zoete popcorn, opeengepakt op de cirkelvormige tribunes rondom de piste. In zo’n grote, door een constructie van houten palen, kabeltouwen, katrollen en dwarsspanten omhooggehouden, met een gigantische lap canvas overdekte circustent, op het weidse braakliggende grasveld, in het niemandsland van de grote kosmos, waarboven de sterren met zilveren prikstraaltjes twinkelen van bruisend en onstuimig leven.

Binnen in die circustent loopt de Dikke Deur van circus Platitudio Miracoloso als een struise kalkoen in zijn microfoon te kakelen om aan te kondigen welke wereldschokkende acrobaten act, clownsroutine, olifantentruc, stierenvechter, illusionist, of gedresseerde poedelroedel achtereenvolgens de geconcentreerde en onverdeelde aandacht van ons, het Hooggeëerd Publiek, verdient. En alle hoofden, ogen, oren en door het spektakel overdonderde en betoverde zintuigen worden als door een krachtige elektromagneet aangetrokken, gefocust op de tour de force die in de piste tot aller vermaak wordt opgevoerd.

In een grote cirkel rondom deze tent hebben de bewakers van het aardevolk een cordon-pacifiek opgetrokken, een fijnmazig net van elektronische velden, radarschermen, infraroodcamera’s, sensoren, detectoren, alarminstallaties, gezichtsherkenningssystemen, en niet te vergeten een contingent aan zwaar bewapende robocops opgetrokken, dat rapporteert aan een commandocentrum ergens in een bunker in de bergen, dat elke vorm van gepercipieerde bedreiging, infiltratie of invasie van buitenaf of van binnenuit vroegtijdig hoopt te signaleren en onschadelijk te maken.

Vanwege het beschermen van de openbare orde.
Om een onverstoorde en onverstoorbare mindset te garanderen van al deze betalende toeschouwers.
Zodat de onverdeelde en geconcentreerde aandacht geen moment verstoord of afgeleid kan worden.

Het commandocentrum met daarin het Brein van de Inlichtingen en Opsporingsdienst, dat overzicht heeft over alle monitoren, staat via satelliet en oortjes rechtstreeks in verbinding met de hoofdspreekstalmeester (de Dikke Deur) en de dirigent van de hoempa-hoempa fanfare.
Mocht deze waarnemen dat een bepaald alarmerend of onbekend geluid binnen in de tent door het auditorium opgemerkt zou kunnen worden, dan krijgt de dirigent een signaal om met zijn blaasorkest een oorverdovend, maar aanstekelijk marsmuziekje in te zetten om dat te overstemmen.
Mocht er een lichtflits dreigen door te dringen door het zeildoek, dan wordt er binnen veelkleurig (koud) vuurwerk afgestoken om de aandacht terug te leiden naar het entertainment in de piste.

En mocht zich een logistieke calamiteit voordoen, zoals bijvoorbeeld het opdoemen van een onidentificeerbaar object of wezen in de omgeving van de circustent, dat nieuwsgierig is over wat zich daarbinnen afspeelt, dan blijven wij, de betalende toeschouwers, gelukkig onwetend van zo’n bedreiging omdat we worden beschermd door een Space Force, een Ruimteschild, dat ervoor zorgt dat de voorstelling van de Greatest Show on Earth door niets zal worden verstoord..


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=Ptl1c_wQZYY

Schrijver: Ton Hettema, 14-07-2018Geplaatst in de categorie: actualiteit

Deze inzending is 150 keer bekeken

2/5 sterren met 4 stemmen.Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:hanny van Alphen
Datum:15-07-2018
Bericht:We zijn allemaal poppetjes in het grote spel maar we zien (de handen aan) de touwtjes niet of willen we ze niet zien?

Naam:Ton Hettema
Datum:15-07-2018
Bericht:Geniet van de voorstelling en je dagelijkse versnaperingen!

Naam:Karel Jong
Datum:15-07-2018
Bericht:Tikje bombastisch proza om weer eens complotgedachte over Akelige Big Brother op te voeren. Blijft actueel. De ver doorgevoerde vergelijking met het circus ontkracht voor mij het thema.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)