Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2021, week 23

Opgewarmde Prak Op Binnenhof

dagcolumn
4.2 met 4 stemmen 313
Doorgaan met de huidige coalitie, zegt onze premier vrolijk. Schandalen waren er, zoals wisselingen door noodgedwongen aftreden van bewindslieden, woningramp, stikstofbrij, boerenprotest, onduidelijke prikstrategie, gespeelde slechte herinneringen, aanvallen, en beschamend interview met Nieuwsuur over radicale non-ideeën over nieuwe bestuurscultuur. En meer: onderwijs in nood, de zorg in nood, toenemend aantal gevaarlijke honden, hopeloos druk en gevaarlijk verkeer, tenenkrommende Tweede…

Het Feyenoordstadion

dagcolumn
4.0 met 3 stemmen 159
Gemeenteraadsleden van Rotterdam en investeerders voor het nieuwe stadion worden bedreigd en niet kinderachtig ook. Dit grenst aan terrorisme. Het kleine verschil is dat er nog geen aanslag is geweest, maar die grens is wel erg dun als er al raadsvergaderingen worden afgelast en mensen moeten worden beveiligd.
In die situatie lijkt het logisch te kijken naar degenen die bedreigen. Zij willen voorkomen dat er een nieuw stadion in Rotterdam komt, omdat ze bang zijn dat Feyenoord kapot wordt…

Oranje

dagcolumn
5.0 met 1 stemmen 143
Wanneer je te lang in de voorpret blijft hangen, is de kater des te heviger als de grote dag eenmaal is aangebroken. Geen zin meer in, al helemaal gehad. Teveel van verwacht.
Verjaardagen? Vriendjes die je speelgoed mollen en later visite die ineens alcoholvrij en vega is en morgen vroeg op moet. De dag erna word je wakker in je nieuwe lekker strak opgedekte Auping in plaats van in een plas bier. Laatste keer geweest.
Zo is het ook met het komende EK. Wat mij betreft is het al gespeeld.…