Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Swing it oud.

Mijn dochter van 13 werd dit weekeinde verrast door een wervend artikel in het Volkskrant Magazine.
Door de foto van Ciska Dresselhuys (Opzij) op het front uitgenodigd om over haar leven te gaan lezen, trof zij bij het openglijden van het glossy magazine een meer dan levensgrote penis aan, met een groothoekpenseel neergezet en door een treurige oudere dame in beweging gebracht.
De penis in opstanding van de bejaarde man had als achtergrond een ruig borsthaarbos, dat - sinds de ontharsing ook bij Nederlands mannen zijn intrede heeft gedaan - niet meer als viriel wordt beschouwd.

Het was een illustratie bij een artikel over ‘swingen’: een moderne variant op partnerruil en voordeursleutel-delen. Mijn dochter vroeg geïnteresseerd waarom ‘jullie dat nog niet doen’.
‘Zijn jullie wel in balans, Pap?’, zo vatte zij in één vraag de boodschap van het artikel bondig samen.

Met al mijn stuurmanskunst heb ik het gesprek weten om te buigen naar het katholieke verleden van De Volkskrant, toen vreemdgaan door de bisschoppen uitdrukkelijk verboden was.

Wie houdt nu de redactie tegen? Hoed ons de volgende week voor de capriolen van redacteur Peter Middendorp over zijn swing-ervaringen. Hij trakteerde de niets vermoedende lezer verleden week ook al in hetzelfde magazine over zijn Viagra-proef.

De Volkskrant is niet meer katholiek: maar God sta ons bij en Maria verhoor ons!

Schrijver: Dagschrijver, 23 oktober 2006


Geplaatst in de categorie: ouders

3.9 met 17 stemmen 1.283Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)