Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Wiedewiedewiet...

Wiedewiedewiet...
Ik zíe je wel, maar ik herkén je niet.

Zo begint een voorlichtingsstukje over de handicap PROSOPAGNOSIA op de Teleac-site.

Ik citeer:
‘Een lastige aandoening, die veel onbegrip oplevert. Ga maar na: iemand met PROSOPAGNOSIA zal zijn buren niet groeten, omdat hij of zij ze niet herkent.

Prosopagnosia kan ontstaan door een hersenbeschadiging of is aangeboren. Sommige mensen met aangeboren prosopagnosia weten niet eens, dat ze geen gezichten kunnen herkennen. Een vaardigheid die je niet kent, mis je immers niet, denkt psycholoog Romke Rouw.
Aan de universiteit van Amsterdam doet zij onderzoek naar mensen met aangeboren prosopagnosia. Belangrijke vragen bij dat onderzoek zijn: verloopt het herkennen van gezichten op een andere manier dan het herkennen van objecten? En: wat is er eigenlijk voor nodig om een gezicht te kunnen herkennen?’.

Wat hebben we gelachen om die domme Gonny van Oudenallen, die minister Hoogervorst (VVD) meerdere malen niet herkende in de Tweede Kamer.
En het Journaal moest er hoognodig nog een schepje bovenop doen door dit voor Gonny zo nare fragment uitgebreid te laten zien in het 8-uur-Journaal.

En Pearle probeert er ene slaatje uit te slaan door haar een gratis bril aan te bieden alsof het om de centen gaat.

Maar ik denk dat prosagnosope Gonny wel kan rekenen: wedden dat ze het aantal vingers dat de minister inslikt om zijn graad van misselijkheidsgevoelens te demonstreren uitstekend kan tellen?

Ik word er misselijk van dat men een handicap zo kamerbereed uitmeet.
Dat zie ík niet zitten!


Zie ook: http://www.teleac.nl/jota/aflevering.jsp?aflnr=38277

Schrijver: Dagschrijver, 28 oktober 2006


Geplaatst in de categorie: politiek

3.8 met 9 stemmen 1.162Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
W.H.Smid
Datum:
3 november 2006
N.m.m. is prosopagnosia niet de enige handicap van Gonny. Het mag bekend worden verondersteld dat deze dame afkomstig uit Vrijstaat Amsterdam een huurwoning bezet, terwijl ze een aardig optrekje in bezit heeft, waar ze een vriend of kennis in heeft ondergebracht, zulks tegen alle regels in. Bovendien voldoet haar intrede en optreden in de Kamer nauwelijks aan de regels die politieke partijen terecht aan hun a.s. Kamerleden stellen. Ze hééft geen handicap, ze is er een, met name voor de functie van volksvertegenwoordiger.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)