Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

PPBBS

Ik kreeg zojuist de Kandidatenlijsten binnen voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal op woensdag 22 november 2006.
Ik tel 19 lijsten te beginnen met het CDA onder Balkenende en eindigende met het ABC onder Ad Bos.

Lijst 14 heeft geen titel: die zal toch niet van allesbeterweter Johan Cruijff zijn?

Lijst 11 neemt de dieren in bescherming.
Maar waar vind ik de lijst die speciaal opkomt voor de planten, bomen, bloemen en struiken?

De kabinetten Balkenende maakten er voor hun een puinhoop van.
Hoeveel bomen legden het loodje voor het uitdijende wegennet?
Hoeveel kerstbomen vinden jaarlijks een tragisch einde in een snikhete huiskamer voor een christelijk feest? Wat doet het CDA hieraan?!
Hoeveel planten groeiden in kassen dichtopelkaar op en werden nadat ze wreed uit de grond waren gerukt (machinaal!) op koude markten verkocht?
Hoeveel bloemen werden niet doorgedraaid of verdorden in warme, overvolle hangars op Schiphol?
Hoeveel struikgewas werd bezwadderd door langsrijdend snelverkeer? Om over de struiken die dagelijks beplast worden door loslopende honden maar te zwijgen...

Over 4 jaar kom ik met een lijst voor deze groep vergeten medeschepselen: de PPBBS.

Uitgangspunten van de PPBBS:

De Partij voor de Planten, Bomen, Bloemen en Struiken wil de positie van planten, bomen, bloemen en struiken in onze samenleving verbeteren. Wij komen op voor de zwaksten in onze maatschappij: de planten, bomen, bloemen en struiken, die zelfs niet kunnen bijten of blaffen.

Partijprogramma:

Het programma van de PPBBS is gebaseerd op de visie dat planten, bomen, bloemen en struiken – evenals dieren en mensen - levende schepsels zijn en daarom net als mensen en dieren op een respectvolle behandeling door de mens behandeld moeten worden. Dit houdt in dat planten, bomen, bloemen en struiken, zowel in het wild levende als gekweekte, naar hun eigen aard moeten kunnen leven en niet zonder een noodzakelijk of redelijk doel door de mens in hun welzijn mogen worden aangetast. Beschaving uit zich immers ook in de wijze waarop mensen met bomen etc. op deze aarde en met de natuurlijke omgeving in het algemeen omgaan.

Huidige politiek:

Bij andere politieke partijen krijgen thema's zoals economie, veiligheid en integratie voorrang boven natuur, milieu, dieren-, bloemen- en plantenwelzijn. Politieke kopstukken besteden weinig aandacht aan natuur en milieu en ook uit de debatten van de afgelopen jaren blijkt dat de huidige parlementariërs weinig tot geen betrokkenheid hebben getoond bij onderwerpen als bomen-, bloemen- en plantenwelzijn.

Speerpunt:

De komende 4 jaar zal de PPBS zich richten op het zo veel mogelijk verbieden van het verkopen én kopen van snijbloemen: dit veroorzaakt enorm veel leed onder juist de teerste vertegenwoordigers van onze doelgroep. Kunstbloemen zijn een goede vervanging: wel iets duurder in aanschaf maar ze blijven langer houdbaar. Dit punt zal overigens nog doorgerekend moeten worden door het Centaal Planbureau: het koopkrachtplaatje van de gemiddelde bloemenkoper mag er niet meer dan 0,013 op achteruitgaan.

Lijstduwer:

De partij is in onderhandeling met Prinses Irene om te bespreken of zij als lijstduwer wil gaan optreden.

Aarzel niet en stem in 2010 de PPBBS!

Schrijver: Dagschrijver, 12 november 2006


Geplaatst in de categorie: politiek

3.6 met 19 stemmen 818Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)