Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Bofkont

Regering Italië gevallen!
Allochtone slimmeriken minder vaak een havo-vwo-advies!
Kroes geeft recordboete!
Martin Verkerk uitgeschakeld!

Nare berichten op de voorpagina van de krant van 22 februari.
En dan fleur ik plotseling op:
Topman Numico beurt 14 miljoen Euro. Een topsalaris! Bravo!

Wat een geweldig leuk nieuws. Ik ben er plaatsvervangend blij mee!
Nederland bewijst dat het ondernemingsgezind is en weer ruimte geeft aan creatieve koppen.

Want creatief is de vijftigjarige topman van Numico Jan Bennink geweest de afgelopen jaren.
Van een bijna failliete boedel, die hij in 2002 overnam van voorganger Hans van der Wielen, heeft hij een winstgevend bedrijf gemaakt dat topt in de eredivisie van bedrijven.

Waar Van der Wielen het in de vitamines zag zitten in Amerika en daar voor ettelijke miljarden zaakjes opkocht, verkocht Jan ze op zijn beurt voor een habbekrats omdat hij zich wilde toeleggen op de baby- en klinische voeding.
Dat lukte en de honderdduizenden waardeloze aandelen die hij bij zijn aantreden kreeg, werden in een paar jaar goud waard door zijn eigen kordate optreden.
Chapeau.

Natuurlijk deed Jan het niet alleen: een deel van zijn succes zit in de ploeg die hij rondom zich verzamelt met een aantal oude getrouwen uit de wereld van Danoontje. Ook hiervoor: petje af!

En waar gehakt wordt, mag gerust een spaander vallen. In Frankrijk lukt het nog niet, maar ook daar zal Jan gaan ingrijpen: misschien haalt hij dan volgend jaar wel de 20 miljoen en staat hij op het mondiale lijstje van grootgeldverdieners in het linker rijtje! Waar een klein land trots op mag zijn.

Ook zijn vrouw (ik gun haar zo een nieuw mantelpakje, nu het kan) en zijn zoon (een nieuw Smart?) en zijn dochter (met Pa een reisje naar ...?) mogen blij delen in zijn beloning: zij zullen hun man en vader toch al niet vaak zien, druk als hij is met zijn plannen. Onder andere voor toekomstige patiënten met Alzheimer: die gunt Bennink zijn klinische voeding waardoor ze niet meer onder die doelgroep gaan vallen.
Als die onderbetaalde artsen nu maar mee willen werken!

En de nieuwe Minister van Financiën Wouter Bos zal blij zijn: die incasseert via Bennink een smak geld waarvoor hij goede dingen in samenspraak met de bevolking kan doen. Voor ons, modale Nederlanders.

Leuk vind ik het voor Jans secretaresse, die als zij routinematig zijn salaris overmaakt van maandelijks een kleine 200.000 Euro er nu eenmalig 14.000.000 bij kan overmaken.
Reken er op dat zij het aantal nullen nog wel even controleert voor zij het girobiljet laat ondertekenen door haar baas. Spannend!

Natuurlijk zijn er altijd zuurpruimen die misgunnen. Altijd is er wel een ingezonden-brieven-schrijver of vakbondbestuurder te vinden die iets stekeligs weet op te merken. Nu de heer Jan Jongejan van de CNV Bedrijvenbond (‘verbijsterend’).

Zo’n bullebak begrijpt niet dat als je dit bedrag verdeelt over alle Nederlanders er niemand plezier aan beleeft: wat zou ik aan die ene euro hebben? Niets! En wat zou Wouter er aan overhouden? Niets…
En die secretaresse zou zich zelfs het laplazarus moeten werken om iedereen die rot euro over te maken...

Nee, Jan, geniet er maar van: voor mij ben je een echte bofkont!

#*#

Schrijver: Dagschrijver, 25 februari 2007


Geplaatst in de categorie: geld

3.6 met 12 stemmen 927Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Rudolf
Datum:
25 februari 2007
Email:
Ik neem aan dat dit sarcastisch is bedoeld? Ik zou me nl. tegenover mijn medemens kapot schamen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)