Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Paard met zelfdenkende verf

AKZO is druk doende zelfdenkende verf uit te vinden.
Divisie-directeur Rob Molenaar verwacht dat binnen 10 jaar zelfdenkende verf 15 % van de markt uitmaakt.

Ze denken aan muurverf die sigarettenrook absorbeert. Aldus een woordvoerder.
Gelukkig is díe toepassing over 10 jaar niet meer van toepassing!

Maar aan andere mogelijkheden is des te meer behoefte: in filerijk Nederland is zelfherstellende verf die krasjes wegwerkt handig. Of autolak die zomers warmte terugkaatst en ’s winters opneemt.

Ook verf die telefonisch waarschuwt als het ijzer van een brug gaat roesten behoort tot de reële mogelijkheden.

Sceptici wijs ik erop dat we het 10 jaar geleden ook voor onmogelijk hadden gehouden dat we zonder Tomtom de weg naar een verre kennis niet meer zouden vinden!

Ikzelf zie ook veel mogelijkheden in de sport.
Doelpalen die rood opkleuren als de bal de doellijn volledig heeft gepasseerd. En wat denkt u van tennislijnen die oplichten als de bal er naast vliegt? Uit!

Ik nam contact op met de AKZO-denktank in Arnhem. Morgen mag ik van AKZO in Nijmegen als teamleider van onze school een experiment uitvoeren bij het landelijke Schoolschaaktoernooi, waarbij meedoen belangrijker is dan winnen. Het Arnhemse lab heeft enkele witte paarden voorzien van een praktisch onzichtbare coating, waardoor deze uit zichzelf - mits door de witspeler aangeroerd - het beste van de 8 (of 4 of minimaal 2) mogelijke velden bespringen. Mijn spelertjes zijn hiervan niet op de hoogte, waardoor een mogelijk onethisch voordeel ten opzichte van het andere schoolteam geëlimineerd wordt omdat ze zelf ook enigszins uit het lood zullen raken door hun zelfdenkende paard.

Mochten we desondanks over 3 weken de finale winnen, dan zal ik dat als een Zabel hier komen melden: opdat mijn kinderen later niet ook gaan doen aan spelvervalsing.


Zie ook: http://www.schaakbond.nl/royalhaskoningnkschoolschaken/

Schrijver: Dagschrijver, 26 mei 2007


Geplaatst in de categorie: sport

2.8 met 5 stemmen 499Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)