Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Alle regen komt van boven

Hoeveel jaren sta ik al brompottend in de stromende regen voor het rode stoplicht?

Zelfverzekerde zakenmannen rijden kurkdroog door in hun BMW, calculerende huisvrouwen met mascara op hun oogleden en kinderen op de achterbank nemen keurig de bocht in hun Volvo, succesvolle drugs- en seksbaronnen spetteren rokend door het oranjelicht in hun Mercedes…terwijl ik natter en natter word.
Dan eerst nog de bus van de ene kant, de bus van de andere kant…een enkele student die daar nog weer in de slee van zijn vader achteraan kachelt: en dan eindelijk, eindelijk kan ik op mijn lichtmetalen ros tussen de van 4 kanten toesnellende medefietsers mijn natte weg vervolgen.
Er zitten avonden bij dat ik met een plas water in mijn schoenen thuis kom.

Ik heb het altijd als het lot van de eenzame fietser beschouwd. Oneerlijk, ergerniswekkend. Maar het hoorde erbij.

Tot… deze week.

In Oosterhout heeft verkeersdeskundige Remi Kok verkeerslichten zo geïnstalleerd dat ze de steeds natter wordende fietser voorrang geven!
Heel simpel eigenlijk: boven het verkeerslicht heeft hij een sensor geplaatst die als het begint te regenen een seintje geeft aan de verkeerscomputer: geef die fietser ruim baan! Ik had het zelf kunnen bedenken...
De kosten van deze superieure uitvinding : 300 euro.

Ik hoop van harte dat heel Nederland zo snel mogelijk de vondst van de eeuw van Oosterhoutse Remi overneemt. Voor weinig geld kunnen fietsers zeker in deze ‘zomer’ als een wielercoureur in Frankrijk doorrijden.
Chapeau voor Remi!

P.S. (even onder ons): als ik haast heb en het is toch mooi weer, dan neem ik het waterpistool van mijn dochtertje voortaan mee!

Schrijver: Dagschrijver, 15 juli 2007


Geplaatst in de categorie: verkeer

3.6 met 7 stemmen 1.572Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)