Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Platte tekst

Het navolgende verdraagt geen opmaak. Het is zo banaal dat zelfs Gordon uit pure schaamte zijn voorhuid over zijn ogen trekt. Voordat de wereld rond was, was hij plat. Dat is hij nu weer. Wij aanschouwen dikbetaalde boerende en ruftende achternichten, slikkende adhd-kleuters en spuitende tuinkabouters alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Het maakt niet uit hoe, ALS je maar met je smoel op de buis komt. Het is een vorm van geilheid die niet te onderdrukken schijnt te zijn. In al die ellende die ons overkomt, hebben wij recht op ontspanning. Al die armoede, dood en verderf die ons, tussen ons amusement door, wordt aangewreven. Dat kunnen wij niet aan. Gelukkig zitten wij in een gouden kooi waar ons niets kan gebeuren. In tegenstelling tot die arme sloebers zijn wij in staat pas echt van het leven te genieten. We zuipen ons klem, we vreten ons vol en we neuken ons kreupel. Dat verzacht de pijn die wij moeten doorstaan bij het zien van al die vreselijke beelden die ons plezier vergallen. De wereld wordt steeds platter. Hoe plat kan hij zijn?
Een paar snollen en wat testosteronknuppels in een villa is niet genoeg. Voeg een praktiserend penistrant toe en het is al beter. Een vormloze berg brakend vlees maakt het af. De Mol speelt voor God. Hij creëert een onderwereld die nog platter is dan de onze en daar heeft hij geeneens zeven dagen voor nodig.
Er zijn van die dagen dat ik terugverlang naar de jaren zestig van de vorige eeuw. Naar de inspirerende preken van kapelaan Simonis in de Sportlaankerk waarmee hij destijds mijn vader en zijn hele gezin de tent uitjoeg. Later schijnt die kwibus nog aardig carrière te hebben gemaakt. Goed gedaan jochie !

Schrijver: Vakantieschrijver, 5 augustus 2007


Geplaatst in de categorie: maatschappij

2.7 met 3 stemmen 475Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)