Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Seniorenmobiliteit

Je ziet tegenwoordig de meest uiteenlopende hulpstukken op straat waarmee senioren zich een weg banen door hun laatste levensjaren. Looprekken in diverse modetinten met zwaailicht, rollators met bullbar en verstralers en compleet gemotoriseerde drie- en vierwielers al dan niet voorzien van overkapping. Deze week zag ik er in de sloot aan de overkant nog een voorbij sjezen in een draagvleugelboot en wacht nu op het eerste oudje dat met een ultra-light het luchtruim kiest.

Een wandelstok kom je niet meer tegen. Mijn grootmoeder liep altijd gewoon met een wandelstok en daar kwam ze overal mee. Af en toe verving ze die door een bezem en veegde daarmee dan gelijk haar straatje schoon. Een bezem zie je trouwens ook niet meer. Die is vervangen door een loeiende, in zijn achteruit staande, stofzuiger op de rug van een oranje jas met oorbeschermers.

Wat zijn die oudjes van tegenwoordig toch lekker mobiel. Ze scheuren in hun bejaardenbuggy’s ter grootte van een PCHooft-tractor de benen onder je reet vandaan als je bij de super je boodschappen loopt te doen. Niet gestoord door enige gêne snijden ze elkaar de pas en de loef af om als eerste bij de kassa de zwartwit geblokte vlag te kunnen krijgen. Diverse klanten zijn al afgevoerd met beenbreuken of verbrijzelde enkels. Mobiliteit is mooi maar er zijn grenzen.

Ik heb eens nagedacht over mogelijke oplossingen voor dit probleem. Van kruiwagen tot Twinny Load heeft de revue gepasseerd maar die oplossingen vond ik maatschappelijk niet verantwoord. Ik stel daarom voor om in het kader van de Wet Maatschappelijk Ondersteuning van overheidswege XLkangaroobags te gaan verstrekken zodat wij als mantelzorgers onze oudjes gezellig op de buik langs de schappen kunnen sjouwen. Dat schept een band.

Schrijver: Vakantieschrijver, 12 augustus 2007


Geplaatst in de categorie: verkeer

2.7 met 9 stemmen 581Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)