Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Dagboek van een reizigerteller (2)

1. Oostende

In 5 uur en 29 minuten heb ik 36 treinen en 6851 reizigers geteld en 30 minuten gewacht door vertraging. In al die tijd gebeurt er vanalles om je heen en besef je dat er duizenden levens naast dat van jou ook aan de gang zijn:

"Fuck you", en na deze uitspraak word ik haast omver gelopen door de jongen waarvan deze uitspraak afkomstig was. Lustig tel ik de reizigers verder die van de trein stappen maar volg ik met m'n ander oog waar die jongen zo gehaast naartoe loopt. Iets verderop zie ik een meisje hem tegemoet lopen en hem passioneel begroeten. Ik kijk geamuseerd toe maar toch met een steek in m'n hart.

Als m'n collega's en ik even wachten op een bankje op de volgende trein, komt er een slecht verzorgde vrouw 5 euro vragen. Tania, heet ze en 'woont' in het station. Haar dagindeling: drinken, een zalige roes beleven, bedelen, drinken,... Haar enige luxe die ze kent en ooit zal kennen: opgepakt worden door de politie en daar gewassen worden om 24u later weer vrij geld te kunnen bedelen.

Chinezen en Japanners lijken vooral de trein richting Eupen steeds te missen. Altijd grappig.

Wanneer ik rustig in het station van Gent mijn gegevens doorstuur naar Brussel en mijn werkdag afsluit, raak ik aan de praat met een man die uit Kameroen komt en anderhalf jaar in de VS heeft gewoond. Het gesprek is nog geen 1 minuut aan de gang, of hij zegt me al dat hij van mijn effen, blanke huid houdt. Iets later vraagt hij mijn e-mailadres en telefoonnummer. Ik weiger. Daarop zegt hij dat België zo conservatief is en dat in de USA ze makkelijker gegevens uitwisselen en elkaar bellen om eens iets te gaan drinken of op restaurant te gaan. Ik zeg dat hij gelijk heeft in dat België conservatief is op dat vlak, maar geef nog steeds niet toe. Na 10 minuten zegt hij dat hij ervan houdt hoe ik Engels spreek. Ik sluit het gesprek vriendelijk af omdat ik moet rennen voor mijn trein.

Thuis. Een heerlijk warm bad en 'n hoofd vol gedachten.

Schrijver: leen veldeman, 7 augustus 2007


Geplaatst in de categorie: humor

1.6 met 5 stemmen 804Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)