Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Op rolletjes

Brood op. Er is sowieso niets in huis: geen tijd gehad voor boodschappen. Band lek. Te druk geweest om naar de fietsenmaker te gaan, laat staan om zelf te plakken. Portemonnee leeg. Geldautomaat tijdelijk buiten gebruik – dichtstbijzijnde: Beethovenlaan 2, wat ver is.

Met de auto naar lievelingsbakker. Vlakbij favoriete slager, maar die is nog tot volgende week met vakantie. Bij terugkomst parkeerplaats voor de deur ingepikt. Twee straten verderop is wel plek, maar kijk uit voor dat paaltje. Ontbijt met croissantje zonder krantje. Proefabonnement op Trouw, maar blijkbaar tot vandaag.

Struikelen over een berg vuile kleren in de badkamer. Wasmachine kapot, monteur komt over twee weken. Richting station. Vier gratis kranten, maar de minst slechte valt nergens meer te krijgen. Espresso? Sorry, ze hebben op dit moment alleen koffie.

Met trein naar werk. Rijdt vandaag niet verder dan Amsterdam Zentraal (om met de conducteur te spreken) – door het oog van de naald! Nog een stukje met de bus. Rijdt natuurlijk net voor neus weg, dus wachten op de volgende. Klein stukje lopen vanaf uitstaphalte. Over brug, die godzijdank niet opengaat.

Welkom op de werkvloer. Laat me raden: het systeem plat? De server eruit? Of, ook leuk: magnetron defect? Ik sta nergens meer versteld van. Maar zie: alles loopt op rolletjes. Hoe is het mogelijk.

Schrijver: Quirijn Metz, 4 september 2007


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.2 met 4 stemmen 2.821Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Rina van Dijk
Datum:
6 september 2007
Dat Trouw niet meer in de bus lag, vind ik nog het meest aangrijpende aan dit treurige verhaal.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)