Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Arme Rijkman

Soms is het leven hard, keihard.

Ik las dat tientallen mannen door Amerika in Guantánamo Bay al jaren ten onrechte gevangen worden gehouden in een toestand van chronische isolatiefolter.
En geen land wil die slachtoffers van Bush’ misdadige bewind opvangen… Een dieptepunt, niet alleen voor Amnesty-aanhangers.

Maar het absolute dieptepunt voor mij was dat ABN-AMRO-topman Rijkman Groenink géén 26 miljoen gaat verdienen aan de overgang naar Fortis maar slechts 20 miljoen.

Groenink verdient máár 20 miljoen, kopte mijn krant.
En mijn morgen was grondig bedorven. Ik leefde zo met de arme bestuursvoorzitter mee.
Jarenlang heeft hij ziel en zaligheid gegeven om zijn Bank in de veilige armen van onze Belgische vrienden van het sterke Fortis te kunnen loodsen. Hij had een dubbele schijnbeweging à la Cruijff nodig om door de graaiende handen van de expansieve ING en het deftige Barclays heen vele miljarden meer van prijsvechter Fortis aan zijn aandeelhouders te schenken.
En dan steken daar die 26 miljoen zo schril tegen af. En daar wordt dan nog weer eens 6 miljoen op gekort. Je moet je voorstellen dat jij 6 miljoen moet inleveren: niet te verteren, toch?
Echtgenoot Groenink – ook maar een gewoon mens, veronderstel ik - had zich er zo veel van voorgesteld. Een nieuw jasje, mogelijk een eigen Smart, een nieuw keukentje: ja, de fantasie was mogelijk al een beetje met het sympathieke stel op de loop gegaan in huize Groenink. En nu moet eega horen: 6 miljoen minder: het zit er even niet in. Het reisje naar de Canarische eilanden: op je bruine buik schrijven…

En ik denk dat heel veel Tweede-Kamer-leden zich ook opvreten van spijt dat ze zo hals over de kop een spoeddebat hebben aangericht over die vermeende 26 miljoen. En wat ben ik dan trots dat onze christelijke volksvertegenwoordigers van het CDA niets wilden zeggen ‘over dit specifieke geval'! Want wat hebben die spoeddebaters zich enorm belachelijk gemaakt door zich druk te maken over die zogenaamd te ruim bemeten beloning, nu het maar een schamele 20 miljoen blijkt te zijn. Voor onze katholieke en protestantse kamerleden: chapeau! Want dit is écht Den Haag anno 2007: voor de publieke tribune zo snel mogelijk een spoeddebat inlassen, zelfs als de feiten nog niet boven water zijn.

En de feiten blijken in te houden dat Groenink in één klap 6 miljoen moet gaan inleveren: arme Rijkman.

Schrijver: Dagschrijver, 28 oktober 2007


Geplaatst in de categorie: geld

4.0 met 10 stemmen 611Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Frank F. van Keeren
Datum:
28 oktober 2007
Email:
Frankfvankeerenhotmail.com
Wat een voornaam...
Toepasselijk heurr :-P

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)