Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Botoxbon in kerstpakket

Geen flesje bordeaux of knapperige banketstaaf in het kerstpakket voor het personeel van het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp, wel een waardebon voor een kliniek voor plastische chirurgie.
De bon is goed voor een laserbehandeling aan de ogen, het bijwerken van de bikinilijn, tanden bleken of om wat rimpeltjes laten wegspuiten. (De Stentor, 14-12-2007)

Ik heb besloten om te verrimpelen. Ja, te verrimpelen. De fronzen, de lachrimpels, de denktrekken, alles mag bij mij zijn gang gaan. Mijn gezicht mag gelezen worden. Ze mogen zien dat ik zo af en toe pijn heb, maar ook dat ik tot nu toe veel gelachen heb.

Het leven laat nu eenmaal sporen na en dat maakt een gezicht aantrekkelijk. Het geeft een mens persoonlijkheid. Ik kan dan ook genieten van oude gezichten. Ze zijn het eigendom van mensen die levenservaring hebben, die iets te vertellen hebben.

Pubers, zonder rimpels, zijn weer op een andere manier mooi. Ze missen, als het goed is, nog de nodige levenservaringen. Ze zijn rimpelloos mooi als puber. Het past bij ze. Net zo als de rimpels bij het ouder worden passen. Ouderen zijn gerimpeld mooi.

Bent u nog niet overtuigd? Nou, kijk dan eens naar Idols. Naar die jurerende dame bedoel ik. Ze heeft een gezicht dat stijf staat van de botox. De rimpels zijn weg, maar toch kan het mij niet bekoren. Te flets, te onuitgesproken. De angst voor het ouder worden druipt er vanaf.

En we worden allemaal ouder en ouder. Uiteindelijk kan zelfs de botox de veroudering niet meer bijbenen. Dan is het gevaar niet denkbeeldig dat je als botoxjunk een straatvrees ontwikkelt nadat enkele goede bekenden het gerucht hebben verspreid dat je aan een of andere ongeneeslijke ziekte lijdt omdat je er zo slecht uitziet: je gezicht is ingestort. En hiermee je eigenwaarde.

Dat hele botox gedoe heeft alles te maken met het niet accepteren van het natuurlijke proces van geboren worden, steeds mooier en aantrekkelijker worden en vervolgens het verouderingsproces tot uiteindelijk de dood erop volgt. We willen eeuwig jong blijven. Onnatuurlijk jong.

Nee mensen, laten we nou gewoon met zijn allen natuurlijk oud worden. Want een rimpelloos bestaan is saai.

Schrijver: Happyturf, 23 december 2007


Geplaatst in de categorie: lichaam

3.3 met 7 stemmen 502Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)