Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Waarom het koningshuis moet blijven

Wilders is weer eens in zijn wiek geschoten. Nu door de kerstboodschap van de koningin. Hij ziet de boodschap als een aanval op zijn PVV.

En nu heeft Wilders dus een volgend slachtoffer voor zijn populistische aanvallen. Onze koningin. Ze moet aan de kant worden gezet. Ze mag niet langer samen met het kabinet de regering vormen. Haar belangrijkste gereedschap? Een schaar. Om lintjes door te knippen.
Wilders wil daarmee de bijl aan de wortels van ons oer Hollandse koningshuis leggen. Een huis dat toch nog steeds de meeste Nederlanders verbroedert. We leven mee met Koninklijke hoogtijdagen. En we vieren maar wat graag Koninginnedag. Al is het alleen maar om de vrije dag.

Goed, soms zijn we ook verontwaardigd. Wanneer Prins Bernhard zijn uniform volpropt met Lockheed steekpenningen. Maar uiteindelijk moet hij dan als straf dat uniform uittrekken en is er weer rust door de gerechtigheid in de vorm van een onttakelde Bernard. En dan heb ik het nog niet eens over zijn buitenechtelijke relaties inclusief de vruchten in de vorm van buitenechtelijke kinderen. De natie heeft er uiteindelijk heerlijk van genoten.

Wanneer Maxima uitroept dat de Nederlandse identiteit niet bestaat, dan steigert heel Nederland. Mensen, waar maken we ons eigenlijk druk om? Als iedereen steigert, dan is het toch nog niet zo slecht gesteld met die identiteit.

Ook hebben we ons allemaal verlekkerd aan dat nichtje van Bea. Die verwende Margarita. De inmiddels ex van dat geflipte aantrouwsel, Roy. Een notoire ruziezoeker, die altijd maar weer tragisch verliest. En dan heeft hij weer zijn zin. Hij mag verongelijkte gezichten trekken en zich verheerlijkt wentelen in zijn nederlaag.

En dan die Mabel. Het hoogbegaafde aantrouwsel van prins Johan Friso. Hoe zit dat nou precies? Wat was haar relatie met die crimineel Klaas Bruinsma? Er kan nog van alles boven water komen. Dus smullen maar mensen!

Nu ik dit typ valt het me op, dat het voornamelijk de aangetrouwde takken van de koningsboom zijn die voor de opschudding zorgen. Voor een groot deel komen ze ook nog eens uit het buitenland. Hé, nu begint het me ook te dagen waarom die Wilders zo heeft uitgehaald.

Ziet u inmiddels al het voordeel van een koningshuis? Het is een soort publiek bezit. Het is van ons allemaal. Dus we mogen er ook allemaal over oordelen. En het komt meesterlijk in de publiciteit. Het koningshuis is daarmee ook volksvermaak.

Door de opgenoemde excessen heeft u misschien de indruk dat het alleen kommer en kwel is met Bea, inclusief voor- en nakomelingen. Daarom wil ik het wat nuanceren. Kijk de koningsboom is hoog. En vangt dus veel wind. Alles wat bij de kleine luiden voorkomt, geschiedt ook bij het vorstenhuis. Alleen wat groter en met wat meer publiek.

Daarom wil ik u uitnodigen om eens in uw eigen familie te rade te gaan naar misstanden. Vanaf de tijd van uw opa tot aan uw eventuele kinderen, klein- en achterkleinkinderen toe.

Nou?
Wát zegt u?!! Geen misstanden?

Dat kan niet. Dan zijn ze waarschijnlijk door de onbelangrijkheid van uw geslacht niet openbaar geworden.

Schrijver: Happyturf, 30 december 2007


Geplaatst in de categorie: koningshuis

1.6 met 15 stemmen 1.833Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)