Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Vragen(v)uur

1. Kent u het bericht 'Marianne Thieme kampioen vragenstellen'?
2. Deelt u de mening dat het bij de beesten af is dat een Tweede-Kamerlid in een jaar tijd 145 vragen stelt aan bewindslieden? Zo ja, op welke wijze en binnen welke termijn wordt hiertegen opgetreden? Zo neen, waarom niet?
3. Bent u met mij van opvatting dat het niet zo kan zijn dat Marianne Thieme in haar debuutjaar een gepokt en gemazeld parlementariër als Jan de Wit van de SP de loef afsteekt zonder hem en de rest van de Kamer daarvan tijdig in kennis te stellen?
4. Verbaast het u ook niet dat een niet bepaald mediaschuw politicus als Geert Wilders tot 'slechts' 113 vragen is gekomen? Zo ja, wat valt daar dan verder nog over te vragen? Zo neen, wat zegt dat over zijn werkelijke wil om de islamisering van Nederland te stoppen?
5. Onderschrijft u dat het stellen van Kamervragen steeds meer op een plicht begint te lijken en steeds minder op een recht?
6. Kunt u zich vinden in de stelling dat een Kamerlid dat te pas en te onpas de onderste steen boven wil hebben, om opheldering vraagt en een spoeddebat aanvraagt geen knip voor de neus waard is?
7. Erkent u dat het stellen van vragen om het stellen van vragen een onnodige belasting van het ambtelijk apparaat betekent? Zo ja, op welke wijze en binnen welke termijn wordt hiertegen opgetreden? Zo neen, waarom niet?
8. Is het waar dat de Partij voor de Dieren er met het stellen van zo veel mogelijk Kamervragen vooral op uit is media-aandacht te krijgen voor (vermeende) misstanden of beleidslacunes? Zo ja, bent u bereid daartegen protest aan te tekenen? Zo neen, wat heeft de gemiddelde parkiet daar concreet aan?
9. Hoe beoordeelt u het enkele feit dat de vraag 'Waarom stelt de PvdD zoveel Kamervragen' op de website van de partij wordt geschaard onder de veelgestelde vragen?

Schrijver: Quirijn Metz, 29 januari 2008


Geplaatst in de categorie: politiek

3.2 met 10 stemmen 471Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
geert kruideren
Datum:
29 januari 2008
Email:
geert.kruiderendigitaaltafel.nl
Bent u ook van mening dat veel van deze z.g. 'dierenliefde' even weing met liefde te maken heeft als prostitutie?
Naam:
Alina
Datum:
29 januari 2008
Email:
alinanubehotmail.com
:-) Sterk!
Naam:
Watze Elgersma
Datum:
29 januari 2008
Email:
w.elgersmahetnet.nl
10. Kunt u ook maar één argument bedenken waarom www.nederlands.nl/nedermap/columns in het algemeen en de column van Quirijn Metz van 29 januari 2008 in het bijzonder niet als verplicht leesvoer voor alle parlementariërs zou moeten gelden?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)