Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Van de wereld

Ik kon die nacht gewoon slapen. Je moet toch door, hè. Ik had er helemaal geen slecht gevoel bij. Maandagochtend vroeg gaat die fucking wekker weer, weet je. En ik was zondagavond best moe. Shit man, ik zag ook best wit, maar ik wou wel, ik wou echt. Dus ik heb de hele uitzending gezien. Plus al die reclameblokken, Patrick.

Ik weet niet fucking zeker of ik nou meteen in slaap ben gevallen. Ik lag daar maar te woelen, heb de binnenkant van mijn ogen bekeken en geen reet gezegd. Dat werkte. Al galmde 'Exit music (for a film)' nog even na in mijn hoofd: Breathe, keep breathing/Don't loose your nerve/Breathe, keep breathing/I can't do this alone. Vet nummer van Radiohead. Die Peter heeft wel gevoel voor dramatiek, Patrick.

In één keer deed ik gewoon niks meer. Ik moet er heel lief hebben uitgezien, ik zweer het je. Totaal van de wereld. Als er iemand naast me zou hebben gelegen, had die waarschijnlijk alles geprobeerd: me opgetild en geschud. Diegene zou zich dood geschrokken zijn. Maar mijn bed was verder fucking leeg, Patrick.

Maandagochtend probeerde ik me mijn droom te herinneren. Ik zat een wijf te betreuren, moest bijna huilen. Waarom moest mij dat gebeuren? Shit man, alsof ik in een slechte film was beland. Ik kan me het slot van de droom nog wel voor de geest halen. “Ik reken op u, zoals u ook altijd op mij kunt rekenen”, zei een stem. Toen ging de wekker. Wat ik zeg, Patrick: het leven gaat door.

Ik ben gewoon naar m'n werk gegaan. Zoals altijd, weet je. Daar verandert dat hele programma geen coño aan. Ik heb mazzel, de trein is groot. Dus je kunt altijd wel een plekje vinden. En wie wil, kan daar lekker verder tukken. Waarom niet? Niemand die er wakker van ligt, weet je. Hooguit de conducteur. Ik heb het nog nooit in mijn leven verteld, wat een opluchting.

Schrijver: Quirijn Metz, 5 februari 2008


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.4 met 7 stemmen 463Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)