Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Ik wil een Sanibroyeur!

Arie en Ronald trekken ten strijde tegen de valse sirenes van SBS6 die in de vroege nacht eenzame mannen verleiden. Sorry, MISleiden. Want deze liptuitende, krioelende schaars geklede C-actrices zijn helemaal niet uit op de beloofde date, maar willen lekker binnenlopen door bellers letterlijk aan de lijn te houden. Schande!

Er is weinig reden om op de bres te springen voor de quasigeile zakkenvullerij van SBS6 en soortgenoten, maar een beetje vreemde prioriteit is het wel.
De hele televisie-avond zit vol met leugens, bedrog en luchthandel. Crèmepjes die je in 40 dagen 12 jaar jonger maken (of was het 40 jaar in 12 dagen?), yoghurt waarmee je wereldkampioen figuurpoepen wordt, auto’s waarmee je het milieu redt en leningen waar je geld toe krijgt.

Om die dromen aan de man te brengen, is nog maar eens een blik lekkere wijven opengetrokken; beter gekleed dan die van na middernacht, maar verder…

Reclame mag, omdat we slim genoeg worden geacht om de overdrijving te herkennen. Maar waarom moeten die eenzame mannen dan wel worden beschermd? Zou ik kunnen denken dat die dubbel-D kersenmondjes daar voor de camera zitten te kirren om met mij een afspraakje te maken?

Ben je gek! Ik wil helemaal geen SBS6-muts. Ik wil een Sanibroyeur. Ik weet niet wat het is, maar er is geen ontkomen aan. Elk reclameblok hetzelfde liedje. Elk huis, elke etage, elke kamer moet er een hebben. Zonder Sanibroyeur is mijn huis niet af en mijn leven niet compleet.

Als Arie en Ronald daar ook eens tegen op zouden treden, dan weet ik tenminste niet meer wat ik mis.

Schrijver: harry van dooren, 16 februari 2008


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 4 stemmen 425Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)