Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Hondenpoep in Tilburg

Big Brother gaat niet alleen de mens, maar nu ook zijn hond “watchen”. De SP in Tilburg wil namelijk een DNA-databank voor honden. Zo kunnen dan hondeneigenaren worden opgespoord waarvan de hond illegaal poept. Dit alles onder het motto “De vervuiler betaalt”.

De hondenbezitter gaat eenmalig 145 euro betalen. Hiervoor wordt een DNA staaltje afgenomen en krijgt de hond een mooie penning. En nu komt het! De hondenbelasting vervalt en er komt een nieuwe beroepsgroep in Tilburg. De strontstaalnemer. Deze strontstaalnemer wordt betaald uit de boetes die zullen worden uitgedeeld.

We kunnen daarom binnenkort de volgende advertentie in het Brabants Dagblad verwachten:

De gemeente Tilburg vraagt voor een nieuwe activiteit 467 strontstaalnemers.
Profielschets: U bent onze man/vrouw wanneer u beschikt over een kleine neus, een goedwerkende fijne motoriek, een sterke rug en een olifantenhuid. Teneinde een evenwichtige samenstelling van ons ambtenarenapparaat te bevorderen nodigen wij vooral schoolverlaters, onlangs ingeburgerden en personen die een geslachtsverandering hebben ondergaan uit om op deze vacature te reageren.

Tot slot wil ik nog wat zeggen over de marktwerking.
Het wordt waarschijnlijk een flipperkastbaan. Tot een maandje na hun aanstelling, zullen die 467 strontstaalnemers hun handen vol hebben aan het besnuffelen van al die hondendrollen. Maar nadat de eerste bekeuringen zijn uitgedeeld, zal er allengs minder illegaal worden gescheten. Dat zal er voor gaan zorgen dat die strontstaalnemers tactiek zullen moeten gaan gebruiken om aan hun quota te komen.
En geloof me, dan wordt het er voor de hondenuitlaters in Tilburg niet gezelliger op. Achter de bomen die zojuist door hondlief zijn bewaterd, verschuilen zich dan hordes verse ambtenaren die rechercheren op nog te maken overtredingen van de hond. En gaat die hond dan onverhoeds eens in de fout, dan zal er een veldslag gaan woeden met als stralend middelpunt de kakelverse bolus. Met een beetje pech ontvangt de hondenbezitter dan 23 bekeuringen voor de moeite van één drol.

Uiteindelijk zal dat hele korps strontstaalnemers dan met gebogen hoofd toch weer afmarcheren richting WW en bijstand. Bovendien zal die vermaledijde hondenbelasting terugkomen. En de hondendrollen zullen als vanouds weer boven het maaiveld uitsteken.

De strontstaalnemer mag nog wel als schrale troost een prachtig regeltje toevoegen aan zijn CV:

1 juli 2007 – 1 januari 2008: fecaliënmedewerker gemeente Tilburg. Eervol ontslagen vanwege een krimpende markt.

Schrijver: Happyturf, 9 maart 2008


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.0 met 6 stemmen 380Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)