Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Dromen van kleine meisjes

Ik droom wel eens iets stouts en in gedachten doe ik dingen die verboden zijn. Geen seks met dieren of met kleine meisjes, maar gewoon even een kogel door de schedel jagen van een nachtelijke herrieschopper of de kerk aan de overkant opblazen als de klokken weer eens door mijn kater beieren. Virtueel opgeruimd, staat ook netjes. In werkelijkheid doe ik geen vlieg kwaad, maar in gedachten steekt Rambo bleekjes bij mij af.

Het is maar goed dat niemand mijn fantasieën kent, want dan had ik met de huidige moraal levenslang aan mijn broek.

Deze week werd een man veroordeeld voor het maken van virtuele kinderporno. Hij bewerkte plaatjes van kleine meisjes en volwassen mannen, zodat het lijkt of ze seks met elkaar hebben. Daarvoor is hij opgepakt. Want kinderen zouden zijn werkstukje weleens als een instructievideo kunnen beschouwen…

Ja, als-mijn-tante-klootjes-had-gehad-was-het-mijn-oom-geweest. Ik bedoel, we gaan toch geen politieke besluiten nemen op grond van wat zou kunnen gebeuren en al helemaal geen recht spreken als er geen slachtoffers zijn? Het strafrecht is er voor het straffen van mensen die een echte misdaad hebben gepleegd. We gaan toch ook geen mensen preventief opsluiten omdat ze een lange pink hebben of een afwijkende hersenkwab?

Ik ga het hier niet opnemen voor de vrienden van Martijn, noch de mannen van PvND, maar gedachten zijn vrij. Ook als ze van een zeepkist worden geschreeuwd, op internet te bewonderen zijn, in een Staphorster boekenkast staan of op een doek in een museum hangen. Het gaat niet over kunst of goede smaak. Het gaat over het verschil tussen droom en daad.

Schrijver: harry van dooren, 15 maart 2008


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.3 met 11 stemmen 445Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
geert kruideren
Datum:
15 maart 2008
Email:
geert.kruiderendigitaaltafel.nl
MARSMAN
Ik ben in staat om iemand te verkrachten.
Ik ben ook maar een mens, ik geef het toe.
Ik ben een God in het diepst van mijn gedachten,
Maar oppervlakkig lijk ik meer op Marc Dutroux.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)