Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Tanden bleken

Wekelijks komt er wel een rage in het nieuws. Die van deze week is het bleken van tanden. De TV-sterren hebben het voorbeeld gegeven en nu wil het gepeupel zich gaan spiegelen aan die sterrenstatus. Ik kom ze inmiddels steeds meer tegen. Mensen met vaak onnatuurlijk witte tanden en met een veel te brede glimlach. Het eeuwenoude spreekwoord “wie het breed heeft, laat het breed hangen” is nog steeds superactueel. Wie zich de luxe van witte tanden kan veroorloven ziet de lippen als de lijst van een schilderij van een stralend ivoren landschapje. Een lijst die zo groot mogelijk gemaakt moet worden.

Hoe gebeurt dat professionele bleken eigenlijk? Bij de tandarts en speciale klinieken wordt een whitening-gel op de tanden aangebracht. Een uurtje plasmalamp doet de rest. Alleen een gel met peroxide helpt echt. Het is een gel waaraan risico's zijn verbonden. Beschadigde tanden kunnen door de peroxide in een terminale fase belanden en bovendien wordt het glazuur van de rest er niet beter op.

Ik heb op internet eens even een paar bleekshops opgezocht. Ze hebben namen als: Perfectsmile, The White Smile Company , Fit en Wit (geen zonnebankkuurtje mogelijk) en Pearly White. Op deze onnatuurlijk-witte-namen-sites zie je dan tanden die het middelpunt van het menselijk bestaan schijnen te zijn. Tanden waar ook nog wat botten met vlees en vel omheen zitten. Bijzaak natuurlijk. Het gaat om die tanden. Om die witte tanden. Tanden die het geheim zijn van sociale contacten. Je ziet mensen die elkaar toeblikkeren met hun troosteloze en holle lachebekjes. Ik denk dat dit soort fotomodellen bij Blijdorp zullen worden geweigerd. Die Bokito springt helemaal op tilt bij al die ontblote tanden!

Ja, beste lezers het is weer zover. Onzekere en goedgelovige mensen laten zich behoeftes aanpraten door jongens die nog net iets gladder zijn dan hun tanden. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: Accepteer het nou! Hoe ouder je wordt, des te bruiner je tanden, rimpeliger je huid en dunner je haar. Het hoort gewoon bij de afbraak.

Schrijver: Happyturf, 16 maart 2008


Geplaatst in de categorie: lichaam

2.8 met 8 stemmen 2.702Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)