Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Mijn mening

Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou Trots op Nederland 26 zetels halen. Maar er zijn helemaal geen verkiezingen. Zouden we wel naar de stembus gaan, dan zou D66 uitkomen op dertien zetels. Ware het niet dat de kiezer voorlopig thuis kan blijven. Zou dat niet het geval zijn, dan zou de PVV van Geert Wilders tien zetels in de wacht slepen. Dat is op dit moment echter absoluut niet aan de orde.

Zou Maurice de Hond eindelijk ophouden met zijn wekelijkse peiling, dan zou dat een zegen voor het land zijn. In werkelijkheid laat hij zich door niets of niemand weerhouden. Zouden de media hem niet blind achterna lopen, dan zou hij vroeg of laat vanzelf stoppen. Zo zitten journalisten alleen niet in elkaar. Zou er op zondag iets meer nieuws zijn, dan zouden ze daar nog over na willen denken. Daarentegen leert de praktijk dat er zondag nooit iets gebeurt.

Zou De Hond mij een keer iets vragen, dan zou het stemgedrag van Nederland er ineens totaal anders uitzien. Maar mij wordt nooit iets gevraagd. Zou je nagaan hoe lang hij die peilingen al houdt, dan zou ik statistisch gezien allang een keer aan de beurt moeten zijn geweest. Het tegendeel is evenwel het geval. Zou hij deze column lezen, dan zou hij via mijn e-mailadres aan mijn telefoonnummer kunnen komen en me kunnen bellen. Nochtans lijkt die mogelijkheid mij niet zo realistisch.

Als ik wil, zou ik nog wel even op deze voet verder kunnen gaan. Ik denk alleen dat niemand daar op zit te wachten. Zou ik daaraan twijfelen, dan zou ik een onderzoekje kunnen houden. De vraag is dan wel hoe representatief die peiling zou zijn. Zou ik daar een conclusie uit moeten trekken, dan zou ik het wel weten. Al ben ik daar niet geheel zeker van. Zou ik dat wel zijn, dan was ik wel opiniepeiler geworden. Maar dat is mijn mening.

Schrijver: Quirijn Metz, 13 mei 2008


Geplaatst in de categorie: politiek

2.4 met 5 stemmen 455Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)