Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Brief aan Beatrix

Beste Majesteit,

Hoe was het in Estland? Als u dit leest, bent u waarschijnlijk net terug. Ik hoop dat het bezoek naar genoegen was. En dan vooral het staatsbanket, hahaha! Ik begrijp dat ze u hebben meegenomen naar Skype. Dat zijn die wizards die gratis telefoneren via internet mogelijk hebben gemaakt, toch? Of heeft u dat alweer verdrongen? In de krant stond dat computers u koud laten, dus het zou me niets verbazen.

De volgende vijf regels uit het artikel zijn te mooi om niet even te plakken en te knippen. Alles met knoppen spreekt me niet aan, heeft de vorstin meer dan eens laten weten. E-mail is aan haar niet besteed. Typen kan ze wel, maar doet ze alleen als het hoogst noodzakelijk is, en een computer ontbreekt op haar bureau. Ze heeft nu eenmaal zo veel mensen om haar heen die het beter kunnen dat de drang om het zelf te leren ontbreekt. "Ik kan het niet."

Dat laatste is natuurlijk kul. Wie kan typen, kan ook mailen, Bea! Laat desnoods een lakei op het knopje (eng woord) 'verzenden' drukken. Een onderwerp invullen hoeft strikt genomen niet eens; een adres tikken is daarentegen wel handig. Probeer het voor de aardigheid eens. U kunt heel eenvoudig een account aanmaken, bijvoorbeeld: haremajesteit@hotmail.com. Leuk om te mailen met de (klein)kinderen. Mocht u er niet uitkomen en mochten de lakeien ook met de handen in het haar zitten, dan ben ik te allen tijde bereid u te helpen. U heeft mijn adres.

Met niet de geringste minachting,

Quirijn Metz

Schrijver: Quirijn Metz, 20 mei 2008


Geplaatst in de categorie: internet

3.0 met 2 stemmen 552Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
geert kruideren
Datum:
20 mei 2008
Na haar pensionering heeft ze vast wel tijd voor een 'knoppencursus'.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)