Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Balkenende en Hirsch Ballin: sta pal!

Het morele offensief van het christelijk-sociale kabinet komt langzaam maar zeker uit de steigers van de eerste 100 dagen.

40 jaar na de veroordeling van de cartoonist ‘Willem’ wegens het oproepen tot het uitlachen van onze geliefde Koningin Juliana kan ik weer rustig gaan slapen.

De in linkse kringen maar al te bekende Gregorius Nekschot is gearresteerd! Bravo voor ons nieuwe regering onder de bezielende leiding van Jan Peter Balkenende die paal en perk durft te stellen aan de vuilspuiterij van deze vormgever van de linkse kerk.

En hoe druk Hirsch Ballin het ook heeft (in samenwerking met SP-Tweede-kamer-lid Arda Gerkens gaat hij nu ook het digitale kinderlokken aanpakken, terwijl ook nog het digitale ‘nemen’ van vogels van diverse pluimage (het z.g. ‘ducking’) op de lijst van te verbieden cybercrime-activiteiten op zijn afwerklijstje staat): hij vond toch tijd het O.M. in Amsterdam opdracht te geven Gregorius Nekschot in de kraag te vatten en te laten brommen.

Veel van diens verderfelijke spullen zijn in beslag genomen: o.a. kleurpotloden waarmee hij onze gekleurde medelanders met zijn ondermijnende prenten in diskrediet heeft gebracht.
Hij had al enkele jaren vrij spel om lichtbruine, donkerbruine en zwarte landgenoten en (bij)gelovige moslims tot in het diepste van hun blanke ziel te kwetsen. Bovendien zette hij ook anderen aan om die mensen te gaan haten. Bij mij is dat gelukkig niet gelukt – ik heb zelfs een gekleurde homofiele moslim in mijn kennissenkring! - maar ik maak mij zorgen over mijn 13-jarige dochter die deze week in haar nopjes bleek toen de nogal donkere Seedorf afzei voor het Nederlands elftal, daarmee ruimte makend voor de blanke Van der Vaart en Sneijder die zij wél ziet zitten.

Vrijheid van meningsuiting: prima, maar het moet geen vrijbrief worden om gekleurde landgenoten (of dat nu door het mooie weer komt van verleden week of doordat hun voorouders ooit als slaaf door Nederland zijn verhandeld) of gelovigen (of het nu om aanhangers van de van onverbiddelijke Mohammed gaat of je de wang toekerende Jezus) in diskrediet te brengen door tekeningen waar kabinetsleden geen brood van lusten.

Wie zei dat Balkenende geen regie kon voeren? Uit het oogpunt van staatsmanschap is het meesterlijk dat hij Bos (‘ik ben verrast’) buitenspel heeft gehouden: die zou aanvankelijk zeker tegengesputterd hebben om de laatste vrijdenkers binnen zijn slinkende partijtje binnen boord te houden. Zij zullen nu zeker overstappen naar Den Haag-onwelgevallige partijen als de onbehouwen PVV en het weer salonfähige D 66.

Ik hoop dat Balkenende en Hirsch Ballin hun rug recht houden en meer ondermijnende zaken gaan aanpakken: de slappe tieten van rijpere vrouwen na middernacht op de buis, de persiflage op het huwelijk van patiënt Huub in de Gouden Kooi, het kraken van panden van goudeerlijke zakenlieden, de verhaspelingen van nieuwslezer Philip Freriks in het Journaal, de te ruime openingstijden van winkelcentra en uitgaansgelegenheden, het zinloze geweld op straat, het eten van vrolijk stemmende paddestoelen, het roken van hasj, de anonimiteit van potentiële wetsovertreders en nog veel meer: Balkenende, sta pal en laat Nederland internationaal niet voor paal staan!

Schrijver: Dagschrijver, 18 mei 2008


Geplaatst in de categorie: politiek

2.5 met 8 stemmen 339Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)