Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Vokking niet normaal, Pa!

Ik mis ze nu al: de jonge helden die De Gouden Kooi de afgelopen 20 maanden met zo veel verve bewoonden!

Wat hebben we genoten van de humoristische winnaar Jaap Amesz, die het tot op de finaledag bestond Nederland op het verkeerde been te zetten door een aanzienlijk deel van zijn prijzengeld aan een goed doel toe te zeggen: zo kreeg hij heel wat extra sms-jes binnen, waaronder die van mij en mijn 13-jarige dochter.

Het goede doel bleek hij na de uitzending zélf.

We waren een seconde onaangenaam verrast (toegegeven) waarna we moesten bulderen van het lachen: is niet iedereen zijn eigen beste doel? Een wijze les van deze creatieve schaker (zie link) die ook al zijn medemiljonairs bij de neus heeft gehad.

En wat was het genieten van mannetjesputter Huub die de grote plaaggeest was van de Kooi en van kijkend Nederland. In iedere organisatie bevindt zich altijd wel een grote zak: wat speelde Huub deze rol bekwaam. Allerlei heilige huisjes wist hij omver te kegelen, zoals het huwelijk waar hij handig de draak mee stak.
Pijnlijk nauwkeurig fileerde hij alle polderschoonzonen die zeer omzichtig met schoonmoeder omgaan; zo niet onze Huub, die de avond voor het huwelijk in één woord duidelijk maakte hoe hij over haar dacht! Boing…..

En wat maakte hij geïnspireerd duidelijk dat de rol van seks in onze maatschappij drastisch veranderd is.
Niet meer de seksloze seks van Opa en Oma (in het geniep, pas na het huwelijk, in het donker, zo weinig mogelijk variatie, 1 vaste partner) maar de seks anno 2008: open, genieten van wie maar wat wil, in het volle licht, van alle plekjes gebruik makend met zo veel mogelijk meisjes, betaald of onbetaald).

Genoten ook van de relatie van de sterke Brian en de vlotte Amanda, waarbij opviel dat ook anno 2008 de man nog wel degelijk zijn meisje de les kan lezen.

Door hun moderne taalgebruik kon ik de relaltie met mijn dochter weer naar een goed level brengen.
Als zij vóór DGK iets deed wat mij niet zinde zei ik: ‘meisje, wil je dat niet doen: daar heeft vader verdriet van!' Ze keek mij dan waterig aan, waarop ze niets zei maar het gewraakte gedrag rustig voortzette!

Na de Kooi zeg ik: Teefie, dat is vokking niet normaal wat je nu weer presteert! Opzouten!
We geven elkaar spontaan ‘de box’ en het probleem is opgelost.
Dankzij de Gouden Kooi. Dankzij John de Mol.

Hopelijk gaat De Mol nog niet ondergronds maar blijft hij aan de oppervlakte met deel 2 van deze Nationale Talentenshow, die de oude bokken (De Knevels en Van der Brinken) scheidt van de met hun–beide-benen-in-de-moderne-tijd-staande 600.000 kijkers die er openlijk voor uitkomen:
wij missen de meisjes en jongens van De Kooi nu al: vokking niet normaal!


Zie ook: http://www.chessgames.com/perl/chessgame?gid=1233015

Schrijver: Dagschrijver, 25 mei 2008


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.5 met 11 stemmen 436Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)