Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Als je pak maar goed zit.

De spelers van het Nederlandse elftal zijn weer in het nieuw gestoken. Zij kregen allen een stijlvol EK-pak aangemeten.
Aangemeten! Geen gevalletje Zeeman dus. Of C&A. De heren konden het wel waarderen, las ik ergens. Dan praat je dus over krijgen, met de nadruk op krijgen, van een splinternieuw kostuum en vrijetijdspak voor een prijs waarvoor de gemiddelde supporter, gesteld dat die dat zou willen aanschaffen, een half jaar zou moeten werken.
En dan reageren de heren voetballers met, ik citeer: ’zij konden het wel waarderen’.

‘Ik denk dat deze outfits nog mooier zijn dan twee jaar geleden,’ zei Joris Mathijsen. Twee jaar geleden? Passen die al niet meer dan? Kunnen die niet nog een jaartje mee? Ik bedoel; het gaat hier toch om kwaliteitspakken door een professionele designer – ontwerper kan niet meer, klinkt te boers - ontworpen? Die gaan toch wel langer dan twee jaar mee?
Maar let vooral op het woord ‘denken’: Ik denk dat… Dat is een hoopgevend symptoom. Dat zie ik graag bij voetballers. Dat ze gaan denken.

Het passen en meten ging weer gepaard met veel voetbalhumor, las ik ook nog ergens.
Voetbalhumor! Even uitleggen wat voetbalhumor is: Van der Vaart aanschouwt het passen van een nieuwe voetbalbroek door Van der Sar:
’Jeetje, Sar, je piemel wordt wel erg zichtbaar in dat nieuwe broekje. Man wat ben jij groot geschapen!’
‘Ja, ik heb nu eenmaal een grote, Rafael. Wil jij mij straks even helpen mijn piemel leeg te schudden want ik mag eigenlijk geen zware dingen tillen van de dokter.’
Nou, dat is dus voetbalhumor. Geestig hè? Dat je het maar even weet.

Verder zag ik op tv nog een plaatje van het hotel waar de heren verblijven. Schijnt drieduizend euro per nacht per voetballer te kosten. Of je een emmer leeg gooit.
Dat hotel ligt in Zwitserland. Of in Oostenrijk, daar ben ik niet zeker van want in beide landen wordt gespeeld.
Oostenrijk! Waarom in Oostenrijk? Is dat niet het land dat graag naar de kelder gaat? Ik bedoel; de nationale hobby daar is toch kinderen in kelders opsluiten. Die hebben daar helemaal geen tijd om naar voetballen te gaan kijken. Veel te saai.
Moeten wij dat land niet boycotten, om die reden?
Maar ja, je kunt er wèl weer leuk skiën natuurlijk. En dat is ook een kwaliteit. Trouwens; waar hebben wij het over? Als je pak maar goed zit….

Schrijver: paco, 30 mei 2008


Geplaatst in de categorie: sport

4.0 met 1 stemmen 185Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)