Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Begrip

Utrecht werkt aan de bereikbaarheid. Gebieden worden heringericht, verkeerspleinen op de schop genomen, rotondes opgeknapt, straten gereconstrueerd, wegen verbreed, dreven opnieuw geasfalteerd, oversteekplaatsen aangelegd, fietspaden verbeterd, bruggen gerenoveerd en rioleringen vervangen. Briljant idee om dat allemaal tegelijk aan te pakken in hetzelfde deel van de stad. Als je iets doet, moet je het ook meteen goed doen. Graag met zo veel mogelijk overlast. Dus zet maar een hek om die gebieden, sluit af die verkeerspleinen, maak onbereikbaar die rotondes, gooi dicht die straten, breek op die wegen, neem onder handen die dreven, pak mee die fietspaden en denk ook aan die bruggen.

Weet je hoe de gemeente dit alles verkoopt 'naar de burger toe'? Door middel van dit zinnetje: “In Utrecht zijn diverse projecten in uitvoering.” Bij deze genomineerd voor het understatement van de eeuw. “Door gebruik te maken van eventuele omleidingsroutes wordt de overlast beperkt”, lees ik even verderop. Nou wordt-ie helemaal mooi. Wat nou, eventuele! Is het niet eens zeker dat we worden omgeleid? Ja, om de tuin zeker!

Thuisblijvers schijnen nogal eens ongelijk te hebben. In Utrecht niet, daar hebben ze het grootste gelijk van de wereld. Je moet hier niet van A naar B willen en al helemaal niet met de auto. Waarbij B dan niet eens noodzakelijkerwijs voor een andere plek in de stad staat, want zelfs aan Utrecht uitkomen heb je een dagtaak.

Bij gebrek aan een adequate (lokale) overheid heb ik mezelf dan ook maar een negatief reisadvies opgelegd. Ik kan ze niet meer luchten of zien, die gele borden met die zwarte pijlen en cijfers. Ernstige verkeershinder en vertraging? Ik ga er geen rekening meer mee houden, het is mooi geweest. Tijdelijk slechts een rijstrook beschikbaar? Nee hoor, tijdelijk geen enkele strook beschikbaar voor deze jongen. Bedankt voor uw begrip.

Schrijver: Quirijn Metz, 10 juni 2008


Geplaatst in de categorie: verkeer

2.6 met 5 stemmen 496Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)