Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

SMOKING

Het moet gezegd: Center Parcs is een kostelijk oord om door te brengen. Alles daar is groot en duur. Vooral duur! Woekerprijzen van 18 Euro voor een uurtje tennissen, 23 Euro voor een partijtje bowlen en 35 Euro voor 6 bakken koffie met een puntje vlaai worden glimlachend door de cliënten opgehoest. Maakt niet uit, ergens hier in de buurt staat er vast wel een voedselbank voor het geval het geld op is. Meestal na 2 dagen, vandaar dat die weekendarrangementen zo 'n uitkomst zijn.

Nog een klein minpuntje: het naar de wc gaan in de mij toegewezen bungalow.
Dan hebben mensen zoals ik een probleem. Vooral als je nodig moet. En dat overkwam mij toen die 35 euro voor een paar kopjes koffie en een stukje vlaai helemaal verkeerd viel, maar dat terzijde. Met een noodgang ruk ik de deur open om vervolgens, met één hand de billen samenknijpend, met de andere naar het knopje van het licht te tasten.
Is er niet! Overal in de wc kan het! Plaats genoeg, maar kennelijk niet voor een eenvoudig lichtknopje. Nog steeds met één hand de billen samenknijpend zoek ik in paniek de muren af. Zelfs onder de wc-bril zoek ik naar het verlossende knopje. Het licht uitlaten is geen optie. Dat hoef ik hier uiteraard niet uit te leggen. Inmiddels met twee handen mijn billen samenknijpend vind ik eindelijk het verlossende knopje. Dat zit buiten! Logische plaats.
Omdat ik nog steeds met twee handen mijn billen samenknijp spring ik omhoog om met de kin het knopje in te drukken. Te laat!

Maar goed; Center parcs dus. Ze hebben daar ook een jungle-dome. Geheel overdekt met een koepel van glas en een geestig binnentemperatuurtje van vijftig graden. Maakt niet uit. Het is mudvol. Ik hoor iemand klagen over het weer in Nederland en dat dit zo'n geestig alternatief is. Dan is het dus eindelijk mooi weer en dan ga je toch, binnen in een kunststofjungle de geveltoerist uithangen in de her en der opgehangen touwladders. Als je baas het je zou opdragen ging je geheid staken.

Dus loop ik snel weer naar buiten en begeef mij naar het enige zinvolle attractie bij Center Parcs. Het buitenterras! Op een bord dat boven het terras hangt een boodschap van de rookpolitie: "geachte ROKER, HOUD HET PROPER".
Geachte, met kleine letters! De rest hoofdletters! Veelzeggend! Rokers worden hier kennelijk niet geacht. Behalve om de 60 euro voor 10 biertjes te betalen uiteraard.. En dat een kudde kinderen op dit moment het terras terroriseert en verbouwt, wordt hier kennelijk als politiek correct ervaren. Ik zie tenminste geen bordje met: "geachte OUDERS, KNEVEL UW KINDEREN PROPER".

Een vrouw op het terras roept naar haar man wat voor "drinkie" hij wil.
Drinkie! De man is een jaar of vijfenzestig. Als mijn vrouw dat tegen mij zou zeggen zou het tijd worden de huwelijkse voorwaarden nog eens aandachtig door te nemen.

's Avonds tijd voor het diner. Buiten staan er een man of veertig aan een peuk te lurken onder een bord waar "SMOKING" op staat. Volgens mij staan er meer mensen buiten dan binnen.
Even later komt meneer "drinkie" aanwandelen, gekleed in iets wat ook wel kuitbroek wordt genoemd.
Hij blijkt een Belg te zijn. 'Allee mannekes. Voorzeker te duur daar binnen hè?'
‘Nee,' antwoordt een rasechte Hagenees. ‘Je mag hier niet naar binnen zonder avondkleding.'
‘Da mene ge niet?, roept de Belg, kijkend naar zijn kuitbroek waar zelfs een dakloze niet dood in gevonden zou willen worden.
‘Maar allee, mene je da nou echt?' Nou mooi is da! Dan ga ik maar even een proper kostuum aantrekken. Weet u het echt heel zeker, meneer?''

‘Ja,' zegt de Hagenees zonder blikken of blozen en hij wijst gedienstig op het bordje "SMOKING"....

Schrijver: paco, 25 juni 2008


Geplaatst in de categorie: vakantie

4.0 met 2 stemmen 350Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Outsider
Datum:
26 juni 2008
Goed dat ik weet dat het in Center Parcs zo duur is. Mijn ex-vrouw wou er wel eens heen maar ik wou nooit. Dat is achteraf maar goed ook. Gierig ben ik niet, maar als ik 35 euro moet betalen voor zes bakjes koffie met een puntje vlaai, dan erger ik mij blauw. Leuke column.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)