Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Melige Mart

Wat bevalt mij niet in Marts Studio Sportzomer?

Als sportliefhebber heb ik met de Olympische Spelen een tweeslachtige relatie.
Fantastische wereldsport: dat wel!
Maar voor mij vertonen de OS ook een onbegrijpelijke mengeling van amateurs (10-meter-kleiduiven-schieters) en duur betaalde professionals (topbasketballers, toptennissers), een aantal sporten waarbij de samenstelling van de teams mij een raadsel is (voetbalteams!) en waarom sommige sporten überhaupt op dat podium vertegenwoordigd moeten zijn (voetbal), tijdstippen die voor een hardwerkende columnist onhaalbaar zijn (vannacht de marathon), sporten waarvan mij de essentie ontgaat (nippon!), vermenging van politiek en sport en commercie (bier drinkende prins en premier in het Holland Heineken Huis), regels die kant noch wal raken (uitschakeling Theo Bos) etc.

Ik ben afhankelijk van samenvattingen en vanwege het tijdstip van uitzending komt Marts Studio Sportzomer voor mij het meest in aanmerking.

Maar ook dan heb ik dubbele gevoelens: ik kijk met plezier én ergernis.

Ik vind het prettig (ex)sporters te ontmoeten die in een relaxte sfeer praten over hun prestaties. Er mag wat mij betreft aan enige persoonsverheerlijking worden gedaan door de presentator.

Maar mij stoort de wijze van bewieroking door Mart. Gekunsteld? Voorgekookt? Uit op eigen roem? Te weinig kritische afstand? Clichétaal? Zijn meligheid?

Uiteindelijk gooi ik het op wat voor iedereen zichtbaar moet zijn: Marts grijze haarlokken: véél te lang voor deze oude vos in zijn vak!

Schrijver: Dagschrijver, 17 augustus 2008


Geplaatst in de categorie: sport

3.4 met 14 stemmen 359Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)