Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

De man met de map

De bel ging. Wat nou weer, was mijn eerste gedachte. Ik verwachtte niemand in het bijzonder. Op het vuur stonden twee pannen voor een werkende man die een drukke dag achter de rug had en nu rammelde van de honger, maar daar had de ongenode gast natuurlijk geen boodschap aan. Met een gezicht dat op zeven dagen onweer stond liep ik naar de voordeur.

"Goedemiddag meneer, heeft u enig idee waarom ik bij u aanbel?"

Wat een binnenkomer! Buitengewoon snugger van deze meneer, die blijkens zijn outfit werkzaam was voor de firma Nuon. Zo'n openingszin had hij vast niet zelf bedacht. Desondanks was ik door zijn intelligente vraag (en zijn iets minder intelligente voorkomen) van mijn stuk gebracht, ja zelfs uit het lood geslagen. De bedoeling was ongetwijfeld dat de potentiële klant nu 'nee' zou antwoorden.

Ik gokte dat de meneer mij groene stroom in de maag wilde splitsen, ik weet ook niet waarom. De meneer met de opengeslagen map moest mij teleurstellen. Dat wil zeggen: daar kwam hij niet voor, maar toch eigenlijk ook weer wel. Ik zat toch bij Eneco? Welnu, dan had hij een leuke aanbieding voor mij. Een heel leuke aanbieding.

Het speet mij verschrikkelijk, loog ik, maar er stonden pannen op het vuur. (Vuur van Eneco. Mijn eigen, vertrouwde energiebedrijf.) Het was namelijk etenstijd. Kon hij ook niet weten, de man met de map. Moest je niks achter zoeken dat hij juist op dit tijdstip langs de deuren ging. Deed hij normaal uiteraard nooit, maar hij zal wel toevallig in de buurt zijn geweest.

Mijn herinneringen gingen terug naar die Croma-reclame van lang geleden. Ik hoor het de heer des huizes nog zeggen, al weet ik niet meer tegen wie en in welke context: "Laat die man een hapje mee-eten!"

Ik kon het niet over mijn lippen verkrijgen.

Schrijver: Quirijn Metz, 23 september 2008


Geplaatst in de categorie: algemeen

2.7 met 7 stemmen 532Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)