Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

SMS 9797

Broertje heeft een nieuwe vriendin. Hanne heet ze. Geen achternaam. Daarvoor is het nog te vroeg, zegt ze. Of Hanne haar eigen naam is, betwijfel ik.
Dat zeg ik niet. Want Broertje gelooft van wel.
Mijn broer gelooft alles.

Hanne heeft een baan. In Zwolle. Wat ze precies doet, is niet helemaal duidelijk. Daar doet ze nogal schimmig over. Thuis, denk ik. Of op een kantoor, in een ruimte met een stel vrouwen. Achter een computer. En met koffie of zo. Of smaakjesthee.

Hannes computer - en die van haar collega's trouwens ook - is gekoppeld aan een grote computer. De computer van Hannes baas. Want de datingsite waar Broertje zijn hoop op gevestigd heeft, hoort bij een aantal bv's in Leiden en omstreken.

Inderdaad, dat klinkt een stuk minder romantisch. Dat hoeft ook helemaal niet. Van Kasteel Telecommunicatie en Albacom, (mede)verantwoordelijk voor de inhoud van de site, zijn namelijk gewone bedrijven. Empetrum Web Solutions, de host die zorgt dat de website kan draaien, ook. Heel gewone organisaties. Waar heel gewone mensen werken die hun brood verdienen met heel gewone zaken. En Moderating.nl, die dames inhuurt om bij dit soort smsdiensten de zoekende single uit te hangen.

Hun omzet per jaar: een heleboel.

Om Hannes hart te veroveren, betaalt Broertje meer dan een euro per sms. Als zij antwoord geeft, telt zijn provider daar nog een euro of wat bij op.

In de afgelopen weken betaalde Broertje zo'n 300 euro om de vrouw van zijn dromen te ontmoeten.
Maar Hanne smst af. Niet met haar eigen telefoonnummer.
Met de telefoon van haar baas.
De dating/chatservice: sms 9797.

Dromen zijn bedrog.
Dat gaat er bij Broertje niet in.
Welterusten Broertje.

Welterusten Hanne.
Welterusten meneer Van Kasteel.
Welterusten meneer Van der Heide.

Schrijver: Alina Nubé, 10 oktober 2008


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.1 met 20 stemmen 1.160Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)