Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Ouwe sok

Ook ik dreig om te vallen. Bijna driekwart (71 procent) denkt dat ik ga lijden onder de kredietcrisis, zo blijkt uit onderzoek van mezelf. Er is vooral angst voor hogere woonlasten (56 procent) en inflatie zonder correctie (44 procent).

Wat gebeurt er met mijn baan, spaargeld, beleggingen, huis en pensioen? Volgens een eigen inventarisatie niet bijster veel. Niet van toepassing, kan ik in vrijwel alle gevallen antwoorden, maar of dat de kans op omvallen kleiner maakt?

Een eigen huis heb ik niet. Die heb je namelijk ook, mensen die sowieso niet voor een hypotheek in aanmerking komen en dus zijn aangewezen op zoiets 'ouderwets' als huren. Hier is het al jaren kredietcrisis.

Mij willen ze niet nationaliseren, overnemen of splitsen. Reddingsplannen van hogerhand zijn tot nu toe ook uitgebleven. Het is geen kwestie van een gebrek aan vertrouwen, het is veel erger: ze kennen me niet.

Blij toe! Je zult maar meer dan 22.000 euro spaargeld hebben, ik moet er niet aan denken. Dan kun je beter een ouwe sok hebben met een handvol rijksdaalders van de Unie van Utrecht en wat willemientjes.

Wat je niet hebt, raak je ook niet kwijt. Denk daar maar eens over na. Wees ook eens tevreden met wat je niet hebt, dat kan altijd een keer van pas komen.

De financiële wereld houdt de adem in. Ik niet, ik weet niet eens wat ademen is. Laat staan dat ik iets begrijp of wil begrijpen van het depositogarantiestelsel.

Schrijver: Quirijn Metz, 7 oktober 2008


Geplaatst in de categorie: economie

3.8 met 14 stemmen 1.144Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Frank
Datum:
21 maart 2009
Email:
FrankDWARS.org
Hey Quirijn,
Leuke column hoor. Maar ga nou eens weg van die eerste plek.
Ik sta te trappelen, haha.
Naam:
Alina Nubé
Datum:
9 november 2008
Email:
alinanubehotmail.com
'Geen krediet, geen crisis',
zei collega Frits laatst monter.
Naam:
Frank Fabian van Keeren
Datum:
7 oktober 2008
Email:
Frankdwars.org
Wat mij betreft een wereldcolumn, Quirijn.

En als muntenverzamelaar hoop ik maar dat mijn gouden Wilhelmientjes niets aan waarde verliezen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)